اتحادیه لوازم خانگی: در پی نوسانات نرخ ارز، فروشندگان فروش خود را متوقف کردند
«اکبر پازوکی»، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با بیان اینکه شرکتها نتوانستند مجوز افزایش قیمت لوازم خانگی را از وزارت صمت بگیرند، گفت بعد از شوک بازار بهدلیل نوسانات نرخ ارز برخی فروشندگان، فروش لوازم ...
«اکبر پازوکی»، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با بیان اینکه شرکتها نتوانستند مجوز افزایش قیمت لوازم خانگی را از وزارت صمت بگیرند، گفت بعد از شوک بازار بهدلیل نوسانات نرخ ارز برخی فروشندگان، فروش لوازم خانگی را متوقف کردهاند.
به گزارش دیجیاتو و به نقل از ایلنا، پازوکی با اشاره به شوکهای روانی ایجادشده در بازار لوازم خانگی بعد از نوسانهای نرخ ارز، گفت: «شرکتها بهطور رسمی هیچگونه افزایش نرخی را اعمال نکردند و نتوانستند مجوز افزایش قیمت لوازم خانگی را از سازمان حمایت و سازمان صمت دریافت کنند.»
او با اعلام اینکه تعداد محدودی از تولیدات لوازم خانگی افزایش قیمت داشته است، گفت: «سه شرکت افزایش قیمت را اعمال کردهاند، اما هنوز لیست این شرکتها بهدست اتحادیه نرسیده است. همچنین تعدادی از شرکتها فروش را متوقف کردهاند.»
پازوکی درحالیکه توضیح داده است تعدادی از شرکتها فروش را متوقف کرده و کالاها را نگه داشتهاند، اعلام کرده که دولت از کاسبان مالیات 15روزه مطالبه میکند.
او که شرایط بازار را بهدلیل افت قدرت خرید مردم نامناسب توصیف کرده و اذعان به افت فروش حدود 80 درصدی کرده بود، بخشی از موضوع را حاصل فعالیت فروش اینترنتی لوازم خانگی دانست.
براساس توضیحات پازوکی «برخی شنیدهها حاکی از این است که چند نمایشگاه فروش لوازم خانگی در شیراز و تبریز از تحویل کالا پس از فروش امتناع کردهاند.» در همین شرایط که مصرفکننده بهدنبال تأمین و تهیه کالای موردنظر خود، آن هم با وجود نوسانات سریع قیمت است، گزینه فروشگاههای اینترنتی با ثبات نسبی قیمت همچنان در مقابل مصرفکننده قرار داد. هرچند بهنظر میرسد اتحادیه فروش لوازم خانگی همچنان با ورود تکنولوژی به حوزه فروش کنار نیامده است.
نگرانی اتحادیه فروش لوازم خانگی از فعالیت فروشگاههای اینترنتی
او با تأکید بر اینکه فروش اینترنتی لوازم خانگی و عرضه این محصولات در فروشگاههای زنجیرهای بر روند فعالیت کاسبان این صنف تأثیر مستقیم گذاشته است، لوازم خانگی عرضهشده در فروشگاههای اینترنتی را قاچاق دانست و مدعی شد این موضوع منجر به کاهش فروش شده است.
البته او در شرایطی بخشی از دلیل کاهش فروش لوازم خانگی را حاصل فعالیت فروشگاههای اینترنتی دانست که در سه ماه گذشته با اختلال قابلتوجه اینترنت، کاهش پهنای باند و همچنین فیلترینگ اینستاگرام مواجه شدهاند.
تجربه این شرایط در بیش از 3 ماه گذشته البته بر فروش اینترنتی هم تأثیر قابلتوجهی داشته است و بهنظر نمیرسد امکان بهدستآوردن بازار سنتی در اختیار فروشگاههای اینترنتی باشد؛ ضمن آنکه سهم بازار اینترنتی کشور در تمامی کالاها حتی به شش درصد هم نمیرسد.
ضعف تولید داخل یا مونتاژ کالای چینی
پازوکی همچنین در پاسخ به این پرسش که نوسانهای نرخ ارز تا چه میزان در قیمت کالاهای تولید داخل تأثیر میگذارد؟ گفت: «مطابق با آمار انجمن لوازم خانگی از 100 درصد کالاهای تولید داخلی، 30 درصد از قطعات آن در داخل کشور تولید میشود.»
او همچنین با اشاره به ضعف قطعهسازی در صنعت لوازم خانگی، گفت: «اقدامات بنیادی برای توسعه صنعت لوازم خانگی انجام نشده است. برخی از تولیدکنندگان به این نتیجه رسیدهاند که بهتر است اقدام به تولید قطعات پلاستیکی کنند. به عنوان مثال برای تولید یخچال سایدبایساید حدود 760 قطعه پلاستیکی نیاز است. متأسفانه تمام تولیدکنندگان توان تولید همه این قطعات را ندارند.»
این فعال صنفی با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان در زمینه تولید برد فعال نشدهاند، گفت: «برد از چین وارد میشود؛ این درحالیست که در گذشته نمونه موتورهای ایتالیایی را در ایران تولید میکردیم؛ اما امروز از چین وارد میکنیم. پمپ ورودی و خروجی ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی وارداتی است، ازاینرو برای تولید این قطعات باید وزارت صمت از تولیدکنندگان داخلی حمایت کند.»
به باور او نباید مجوزهای جدید برای تولید لوازم خانگی صادر شود و باید به آنچه تولید میکنیم، بها داده و کیفیت تولیدات خود را افزایش بدهیم. همچنین در قیمت باید رقابت را حفظ کنیم و فقط به فکر تولید و فروش در داخل کشور نباشیم و بازارهای جدید صادراتی برای خود تعریف کنیم؛ لوازم خانگی میتواند ارزآوری قابلتوجهی برای ایران ایجاد کند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
عزیزان تا میتونید خودتون و اطرافیانتون رو به خرید اینترنتی تشویق کنید اینکه میگن از فلان فروشگاه اینترنتی مرزی نخرید همه قاچاق فقط پر کردن جیب خودشون و گرفتن اجاره مغازه های صد میلیونی خودشون از شما هستن چه گوشی چه لوازم خانگی چه هر محصول دیگه ای رو از اینترنت و هزاران فروشگاه مجازی و خانگی بخرید که هم کمک به اونها میشه هم تو بازار رقابت پیش میاد و قیمت ها شکسته میشه ! شما وقتی تو بازار حضوری میرید اینها یک اتحادیه و مرکزی دارن که با هم در ارتباط هستن یکبار تصمیم میگیرن احتکار کنن و فروش نداشته باشن تو بازار یک دفعه میبینید هیچ کس فروشی نداره و جو روانی درست میشه و قیمت ها افزایش پیدا میکنه در صورتی که همون جنس یک میلیون ارزونتر تو فروشگاه های مرزی پیدا میشه خودم سه روز یه هواپز فیلیپس گرفتم 3400 همون رو بازار میده 5 تومن دیجی کالا هم میده 4500!!! دیگه خودتون فکر کنید بازم میگم به دوست و اشنا خرید اینترنتی معرفی کنید و این انحصار رو بشکنید
درود بر شما