ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ماه و زمین
علمی

اولین مدارگرد ماه کره جنوبی تصاویر بی‌نظیری از زمین منتشر کرد

ماه‌گرد Danuri کره جنوبی تصاویر سیاه و سفیدی را از زمین و ماه منتشر کرده که یادآور تصاویر مأموریت آپولو 11 است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۳ دی ۱۴۰۱ | ۲۳:۵۹

اولین مدارگرد ماه در تاریخ کره جنوبی با نام Danuri تصاویر سیاه و سفیدی را از سیاره زمین در افق سطح ماه منتشر کرده است. این مدارگرد ماه در اوت سال 2022 با راکت شرکت اسپیس ایکس پرتاب شد و ماه گذشته در مدار تنها قمر سیاره ما قرار گرفت.

مدارگرد ماه Danuri که نام آن از ترکیب دو کلمه «ماه» و «لذت» در زبان کره‌ای تشکیل شده، تصاویری را از ماه به اشتراک گذاشته که یادآور تصاویر مأموریت آپولو 11 ناساست. این تصاویر در بازه زمانی 24 دسامبر تا 1 ژانویه از فاصله کمتر از 120 کیلومتری از سطح ماه تهیه شده‌اند.

مؤسسه تحقیقات هوافضای کره جنوبی (KARI) که این تصاویر را منتشر کرده است، می‌گوید آن‌ها از تصاویر و ویدیوهای این مدارگرد استفاده خواهند کرد تا نقاط بالقوه برای فرود در مأموریت‌های بعدی در سال 2032 را پیدا کنند.

مأموریت‌های اصلی مدارگرد ماه کره جنوبی به‌زودی شروع می‌شود

مدارگرد ماه «دانوری» پس از 145 روز سفر فضایی به مدار ماه رسید و حالا با سرعت 1.62 کیلومتر بر ثانیه هر دو ساعت یک‌بار به دور ماه می‌چرخد. این فضاپیما از ماه آینده میلادی مأموریت‌های علمی خود را آغاز می‌کند. این مأموریت‌ها شامل نقشه‌برداری و تحلیل عوارض طبیعی ماه و اندازه‌گیری قدرت مغناطیسی و پرتوهای گاما خواهد بود.

کره جنوبی همچنین می‌خواهد با دانوری فناوری آزمایشی «اینترنت فضا» را امتحان کند. «یون سوک-یول»، رئیس‌جمهور این کشور پیش‌تر دستاوردهای دانوری را به‌عنوان لحظه‌ای تاریخی در تاریخ برنامه‌های فضایی کره جنوبی توصیف کرده بود.

این کشور آسیایی برنامه‌های جاه‌طلبانه‌ای را در زمینه فضا در نظر دارد و حتی به فضای دوردست چشم دوخته است. کره جنوبی می‌خواهد در سال 2032 در ماه و در سال 2045 در مریخ فرود بیاید، اما فاصله زیادی تا دستیابی به این اهداف دارد؛ چرا که ابتدا باید عقب‌ماندگی‌های خود را نسبت به پیشتازان حوزه فضا از جمله آمریکا، روسیه و چین جبران کند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • manama
    manama | ۱۴ دی ۱۴۰۱

    چرا سیاه و سفیدن؟

مطالب پیشنهادی