سازمان سنجش: وزارت ارتباطات در اجرای قطع اینترنت برای کنکور اختیار کامل دارد
پورعباس گفت آنها خواهان قطع کامل اینترنت برای کنکور نیستند و میخواهند ارسال و دریافت عکس روی اینترنت همراه برای سه ساعت محدود شود.
رئیس سازمان سنجش اعلام کرد همه جوانب امنیتی را برای برگزاری کنکور پیشبینی کردهاند و محدودکردن اینترنت، نقطه کمال آن است. به گفته پورعباس درخواست آنها برای این موضوع به شورای امنیت کشور ارجاع شده و نحوه اجرا با وزارت ارتباطات است که اختیارات کامل به این وزارتخانه داده میشود.
«عبدالرسول پورعباس»، رئیس سازمان سنجش ایران در نشست خبری امروز خود به محدودسازی اینترنت برای برگزاری کنکور اشاره کرد و گفت:
«آخرین حلقه امنیت و حفاظت آزمون ما بحث اینترنت است. قطع سراسری یا نقطهای ارتباطات اینترنتی مطرح شده. درخواست ما به دبیرخانه شورای امنیت کشور رفته و اگر تصویب شود، ابلاغ خواهد شد. نحوه اجرای آن نیز با وزارت ارتباطات است و اختیارات کامل به آنها داده میشود. ما نیز لیست نقاط مدنظرمان را ارسال کردیم تا انشاءالله دراینباره تصمیمگیری شود.»
به گفته وی، محدودکردن اینترنت بسته به تصمیم وزارت ارتباطات دارد که به چه شکل باشد: «ما میخواهیم عکسی ارسال یا دریافت نشود. نمیخواهیم به-طور مطلق اینترنت قطع شود و بحث فنی اجرای آن نیز با وزارت ارتباطات است. بحث اینترنت ثابت مطرح نیست و فقط بحث اینترنت همراه را داریم. تنها ارسال و دریافت در شبکههای اجتماعی را محدود کنند، برای ما کافی است.»
پورعباس با بیان اینکه آنها همه جوانب امر را برای حفاظت آزمون پیشبینی کردهاند، نقطه کمال آن را محدودکردن اینترنت عنوان کرد و گفت این موضوع مطالبه مردم و داوطلبین است: «بین 8 تا 16 میلیون نفر درگیر این آزمون هستند. میدانیم شبکه اینترنت برای کسبوکارها و جنبههای مختلف زندگی و سلامت مردم حائز اهمیت است، اما سه ساعت زمان آزمون بیشتر نیست و انتظار داریم امنیت را برای سه ساعت به جوانان ما بدهند تا با خیال راحت سر جلسه امتحان باشند.»
گفتنی است معاون امور آزمونهای سازمان سنجش چهارشنبه هفته گذشته از قصد این سازمان برای قطع سراسری اینترنت در زمان برگزاری کنکور خبر داد که با مخالفت شدید مردم روبهرو شد. وزیر ارتباطات نیز همان روز اعلام کرد تصمیمگیری درباره این موضوع با شورای امنیت کشور است.
ادعای موفقیت 95درصدی در مسدودسازی مسیر تقلب
رئیس سازمان سنجش در بخش دیگری از سخنان خود به مسدودسازی مسیر تقلب در کنکور سراسری اشاره کرد و گفت: «در سال گذشته به کمک شرکتهای دانشبنیان، مسیر تقلب را تا بالای 95 درصد بستیم. در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی که حساسیتشان بالاست، بهجرئت میتوانم بگویم صددرصد این مسیر بسته شده.»
او با اشاره به اینکه یکسری شبکههای تقلب سعی دارند تا داوطلبین را به دام خود بیندازند، گفت در سال گذشته حتی یک نفر هم موفق نشد از این مسیر پای خود را به دانشگاه بگذارد:
«ما اشراف اطلاعاتی روی شبکههای تقلب داریم و هر که با آنها ارتباط اولیه بگیرد یا پولی ردوبدل کند، شناسایی میشود. متخلفین نیز ممکن است تا 10 سال از کنکور محروم شوند. پس فریب این شبکهها را نخورید و سرنوشت خود را تحت تأثیر قرار ندهید.»
پورعباس تأکید کرد مکانیزمهایی در سازمان سنجش طراحی شده است که جلوی ورود غیرعلمی و تخصصی افراد را میگیرد و نمیگذارد فردی از مسیر تقلب یا تبانی وارد دانشگاه شود: «سال گذشته بیش از 850 متخلف سر جلسه آزمون به کمک تجهیزات شناسایی و سه تا 10 سال از کنکور محروم شدند. بیش از هزار نفر نیز از طریق الگوریتمها و نرمافزارها شناسایی شدند که این متخلفین حداقل از آزمون همان سال محروم شدند.»
به گفته وی امسال، ابزار تشخیص تقلب هم بیشتر شده و هم کیفیتشان افزایش یافته است.
لازم به ذکر است بنابر تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، کنکور سراسری از امسال در دو نوبت برگزار خواهد شد که نوبت اول آن پایان دی ماه 1400 است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
ایشون شکر خوردند به همراه بقیه افراد مربوطه و مورد اشارهشون