تجهیز مدلهای قدیمی به پیشرانه هیدروژنی و برقی، راهکار تویوتا برای نجات کره زمین
بسیاری از خودروسازان تا پایان دهه کنونی به برند تمام الکتریکی تبدیل خواهند شد، اما تویوتا نشان داده خیلی همسو با رقبای خود نیست.
موتورهای درونسوز سالهای پایانی خود را سپری میکنند. دلیل این امر واضح و مشخص است: تدوین قوانین زیستمحیطی سختگیرانه و حرکت ناگزیر خودروسازان بزرگ جهان بهسمت پیشرانههای الکتریکی. شاید بدانید بسیاری از خودروسازان تا پایان دهه کنونی به یک برند تمام الکتریکی تبدیل خواهند شد و محصولات خود را فقط با پیشرانههای برقی راهی بازار خواهند کرد. اما در این بین، تویوتا نشان داده خیلی همسو با رقبای خود نیست.
تویوتا بهعنوان یکی از شرکتهای پیشگام، همواره مواضع متفاوتی در قبال سیاستهای فعلی حاکم بر صنعت خودرو اتخاذ کرده است. مدیرعامل این کمپانی ژاپنی، برقیسازی و ممنوعیت فروش خودروهای درونسوز را راهکاری ناکافی میداند. آقای آکیو تویودا معتقد است حتی درصورت فروش تمامی خودروهای جدید با پیشرانه برقی، هنوز میلیونها وسیله نقلیه با موتور درونسوز در خیابانهای جهان درحال تردد خواهند بود.
تویوتا و پیوند بین گذشته و آینده با دو کانسپت جالب
آقای تویودا در مصاحبه اخیر خود با نشریه اتوموتیو نیوز پیشنهاد میدهد در چنین شرایطی، خودروهای درونسوز را باید با اعمال تغییراتی به مدلهای تمام الکتریکی یا هیدروژنی تبدیل کرد. تویوتا برای اینکه ثابت کند راهکار مدیرعاملش عملی است، از دو خودروی کانسپت در نمایشگاه خودروی توکیو پردهبرداری کرده است. این کانسپتها AE86 H2 و AE86 BEV نام دارند.
شاید بدانید AE86 نام یک سری اسپرت از تویوتا کرولا بود که در دهه 80 میلادی تولید شد. همانطور که قابلحدس است، کانسپت AE86 H2 از پیشرانه هیدروژنی سود میبرد. کانسپت AE86 BEV هم نیروی خود را از پیشرانه برقی دریافت میکند.
کانسپت هیدروژنی تویوتا AE86 H2 دارای دو مخزن در صندوق عقب خود است. این مخزنها در حقیقت به میرای تعلق دارند. برای تطابق با سیستم هیدروژن، مهندسان تویوتا تغییراتی را در انژکتورها، لولههای سوخترسانی و شمعهای موتور 4 سیلندر اعمال کردهاند.
پیشرانه کانسپت تویوتا AE86 BEV ترکیبی از اجزای چند مدل مختلف است. موتور برقی این کانسپت از نسخه هیبریدی پیکاپ تاندرا و پک باتری آن از پریوس هیبریدی شارژی امانت گرفته شده؛ سایر اجزای فرعی هم به چند مدل دیگر از محصولات تویوتا و لکسس متعلق هستند. نکته جالب اینکه این کانسپت به گیربکس دستی مجهز است.
با وجود جذابیت، تویوتا میپذیرد که این ایده راهی طولانی برای تحقق کامل در پیش دارد. آقای تویودا در مصاحبه خود با اتوموتیو نیوز اظهار کرده است: «بسیاری از خودروسازان گرایش 100 درصدی بهسمت خودروهای برقی در حد فاصل سالهای 2030 تا 2040 را هدفگذاری کردهاند. اما واقعیت این است که با چنین شیوهای و صرفاً فروش خودروهای جدید با پیشرانه برقی، ما نمیتوانیم تا سال 2050 عاری از کربن شویم. مهم است که برای خودروهای موجود قبلی، چارهای اندیشیده شود.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.