محققان استنفورد با استفاده از کامپیوتر رزبری پای یک اسکلت خارجی شبیه به کفش ساختند
افراد سالمند یا کسانی که دچار معلولیتهای حرکتی هستند با کمک این اسکلت خارجی میتوانند سریعتر و راحتتر حرکت کنند.
محققان دانشگاه استنفورد نوعی اسکلت خارج از بدن ساختهاند که مانند کفش پوشیده میشود و میتوند به افرادی که در راهرفتن مشکل دارند، کمک کند. این دستگاه با یک کامپیوتر کوچک رزبری پای و چند حسگر دیگر ساخته شده است.
گروهی از متخصصان دانشگاه استنفورد دستگاهی را طراحی کردهاند که اجازه میدهد افراد درگیر با محدودیتهای حرکتی بتوانند سریعتر و راحتتر حرکت کنند. این دستگاه نسبت به نمونههای مشابه مزایای مختلفی را ارائه میکند.
محصول مهندسان استنفورد بهجای اینکه یک دستگاه گران، سیمی و سنگین باشد، وسیلهای کوچک است که مانند چکمه پوشیده میشود و میتواند بدون وابستگی به دستگاههای دیگر کار کند. بهعلاوه، چون از کامپیوتر رزبری پای در آن استفاده شده است، میتواند بهصورت همزمان چندین رشته کد را اجرا کند. این کامپیوتر امکان پردازش حرکتهای پیچیده را فراهم میکند و درعینحال قادر به یادگیری حرکات منحصربهفرد بدن انسان است.
این اسکلت خارجی الگوهای حرکتی کاربر را یاد میگیرد
زمانی که کاربر برای اولینبار از این اسکلت بیرونی استفاده میکند، کافی است تنها یک ساعت با آن راه برود تا دستگاه الگوهای حرکتی فرد را یاد بگیرد. این دستگاه از چندین حسگر، یک موتور حرکتی و یک درایور موتور استفاده میکنند تا راهرفتن را برای فرد آسانتر کند.
محققان میگویند کامپیوتر رزبری پای با کمک دادههای حسگرها قادر است کنترل لحظهای دستگاه را بهبود ببخشد و در عرض 15 دقیقه اولین مزیتهای خود را در اختیار کاربر بگذارد. وبسایت رزبری پای هم که درباره این دستگاه مطلبی منتشر کرده است، میگوید کاربران میتوانند با کمک این دستگاه حدود 9 درصد سریعتر حرکت کنند و مصرف انرژی خود را 17 درصد کاهش دهند. محققان میگویند این ارقام مانند این است که درحال حمل یک کولهپشتی 13 کیلویی باشید و دیگر آن را حمل نکنید.
این دستگاه پتانسیلهای زیادی نهتنها برای افراد درگیر با معلولیتهای حرکتی، بلکه برای افراد سالمندی دارد که با افزایش سن در راهرفتن با سختیهایی روبهرو میشوند. نتایج تلاشهای دانشمندان بهصورت مقالهای در Nature منتشر شده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.