ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مریخ
علمی

ناسا برای بررسی نمونه‌های مریخ یک آزمایشگاه پیشرفته می‌سازد

ناسا می‌گوید برای بررسی نمونه‌هایی که از مریخ به زمین برگردانده خواهد شد، آزمایشگاه جدید و پیشرفته‌ای احداث می‌کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ | ۲۰:۲۰

ناسا برای اولین‌بار اعلام کرد که چگونه و کجا می‌خواهد نمونه‌هایی را که در آینده از مریخ به زمین آورده می‌شود، بررسی کند. این سازمان می‌گوید به‌زودی دفتر جدیدی را برای آزمایش این نمونه‌ها که ممکن است حاوی حیات بیگانه باشند، راه‌اندازی خواهد کرد.

ناسا در بیانیه جدیدی از برنامه‌های خود برای ساخت یک آزمایشگاه تازه برای مطالعه روی نمونه‌های گردآوری‌شده از مریخ خبر داد. این نمونه‌ها که توسط مریخ‌نورد استقامت جمع‌آوری شده‌اند، قرار است تا چند سال دیگر در یکی از پیچیده‌ترین مأموریت‌های فضایی به زمین برگردانده شوند.

درنهایت، زمانی که نمونه‌ها به سیاره ما برسند، ناسا آن‌ها را به مرکز جدیدی منتقل خواهد کرد که در مرکز فضایی جانسون در هیوستون تگزاس ساخته می‌شود. ساخت دقیق این مرکز اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چرا که نمونه‌های مریخ می‌تواند حاوی مواد آلوده و حتی شاید بیماری‌های خطرناک باشد. ازاین‌رو مرکز نگهدارنده آن‌ها باید با دقت فراوان احداث شود.

مرکز جانسون ناسا میزبان نمونه‌های مریخ خواهد بود

«ونسا ویچی»، مدیر مرکز فضایی جانسون می‌گوید: «مرکز جانسون ناسا میزبان مجموعه‌ای از بزرگ‌ترین و متنوع‌ترین مواد نجومی در دنیا، ازجمله نمونه‌های بازگردانی‌شده از برنامه آپولو است. ما با تخصص خود مشتاق مدیریت این پروژه خواهیم بود که قرار است نمونه‌های گردآوری‌شده توسط مریخ‌نورد استقامت را دریافت کند.»

مرکز جانسون همچنین با برنامه اکتشافات مریخ ناسا همکاری خواهد کرد تا ایده‌های طراحی و توسعه بخش‌های مختلف پروژه بازگردانی نمونه‌ها را شکل دهد. این پروژه شامل بازیابی، ایزوله‌سازی، انتقال، ارزیابی ایمنی، گزینش و فراهم‌سازی شرایط همکاری تحقیقات علمی روی نمونه‌ها خواهد بود. انتظار می‌رود که این نمونه‌ها در سال 2033 به زمین برسند.

دانشمندان امیدوارند که نمونه‌های مریخ درک ما از سیاره سرخ را افزایش دهند. این نمونه‌ها که از دهانه جزرو در این سیاره گردآوری شده‌اند، حتی می‌توانند حاوی نشانه‌هایی از حیات بیگانه باشند؛ چرا که این دهانه احتمالاً میلیاردها سال پیش آب روان داشته است. بنابراین تجزیه‌وتحلیل نمونه‌ها با ابزارهای پیشرفته در زمین اهمیت بسیار زیادی دارد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی