5 ویژگی حیاتی که تمام اقامتگاههای بوم گردی خوب دارند
اقامتگاههای بوم گردی یک تجربه خاص با عنوان زندگی به شکل محلی را میدهد.
سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
سفرهایی با خاطرات بکر و شگفت انگیز، در دل طبیعت اتفاق میافتند. سفرهایی که در یک هتل در مرکز شهر میگذرد، هیچ تجربه جدید و خاصی ندارد. اقامتگاههای بوم گردی یک تجربه خاص با عنوان زندگی به شکل محلی را میدهد. شما را با فرهنگ بومی منطقهای که به آن سفر کردید، آشنا میکند. هر منطقه دارای فرهنگ، غذاهای محلی آداب و رسوم خاصی است که میتوانید از میزبانان خود در اقامتگاه بوم گردی یاد بگیرید.
درباره اقامتگاه بوم گردی
بسیاری از افراد علاقمند به سفر، اقامت در هتلهای شیک و لوکس در مرکز شهر را نمیپسندند. آنها ترجیح میدهند که برای دیدن یک شهر، به دل طبیعت آن بروند و در همانجا، چند روزی اقامت داشته باشند. اقامتگاه بوم گردی در واقع، خانههای در دل طبیعت برای اقامت مسافران است. این اقامتگاهها، حال و هوای کاملا محلی و سنتی دارند و ظاهر آنها با توجه به بافت آن شهر طراحی شده است. میزبان شما در اقامتگاه بوم گردی از شما با غذاها، نوشیدنیها و خوراکیهای محلی پذیرایی میکند. البته، در این اقامتگاهها، هر مسافر برای خود اتاقی جداگانه دارد و دیگر امکانات مانند حیاط، سرویس بهداشتی و... با دیگر مسافرها مشترک است.
شما برای انتخاب یک اقامتگاه بوم گردی خوب، ابتدا باید به ویژگیها و امکانات آن دقت کنید. برخی از ویژگیهای یک اقامتگاه، مانند خدمات بهداشتی، ضروری است و نبود آنها، سفر را آزاردهنده میکند. 5 مورد از ویژگیهای اصلی یک اقامتگاه بوم گردی خوب، عبارتاند از:
1) خدمات رفاهی و بهداشتی
از یک اقامتگاه بوم گردی نمیتوان توقع خدمات رفاهی و بهداشتی هتلهای لوکس را داشت. به عنوان مثال، همه هتلها دارای اینترنت پرسرعت، رستورانهای شیک همراه با غذاهای متنوع، سرویس بهداشتی و حمام مجزا و... هستند. ولی خدمات رفاهی و بهداشتی در اقامتگاههای بوم گردی تا این حد نیست. برخی از این خدمات شامل:
سیستم گرمایشی و سرمایشی
سیستم سرمایشی و گرمایشی در این اقامتگاهها، کولر گازی و شوفاژ نیست. با توجه به موقعیت جغرافیایی اقامتگاه و مصالح به کار رفته در ساخت آن، سیستم سرمایشی و گرمایشی تغییر میکند. به طور معمول، در تابستانها از پنکه و در زمستانها از بخاری هیزمی یا بخاری نفتی استفاده میشود. ولی در برخی از مناطق، مانند شمال کشور، اقامتگاهها با مصالحی همچون کاه و گل ساخته میشوند. به همین دلیل، تابستانها کاملا خنک هستند و نیازی به سیستم سرمایشی نیست.
سرویس دهی میزبانان اقامتگاه
به طور معمول، میزبانان شما در اقامتگاههای بوم گردی همان صاحبان اقامتگاه هستند. اغلب میزبانان از یک خانواده بومی تشکیل میشوند که در همان اقامتگاه زندگی میکنند. سرویس دهی در این اقامتگاهها به شیوه محلی و بومی انجام میشود. غذاهایی که برای شما به عنوان وعدههای غذایی آماده میشود، کاملا محلی است. صمیمیت و آرامش زیادی در این اقامتگاهها جریان دارد و میزبانان شما سعی میکنند تا آداب، رسوم و فرهنگ بومی آن منطقه را برای شما به اشتراک بگذارند. حتی اگر با خود فردی راهنما برای دیدن طبیعت اطراف اقامتگاه ندارید، میتوانید از میزبانان خود کمک بگیرید.
سرویس بهداشتی
معمولا در اقامتگاهها بوم گردی، سرویس بهداشتی و حمام مجزا برای هر اتاقی درنظر گرفته نشده است. چرا که معماری این اقامتگاهها سنتی است و تنها یک حمام و سرویس بهداشتی در حیاط قرار دارد. البته، تا جای ممکن، تمامی شیرآلات و کاشیهای این سرویس بهداشتیها مدرن شدهاند تا مسافران رضایت خاطر داشته باشند.
سرویس خواب
اقامتگاههای بوم گردی وظیفه انتقال فرهنگ بومی به مسافران را دارند. به همین دلیل، در بیشتر اقامتگاهها، استراحت شبانه به صورت کف خواب است. یعنی هر شب برای شما تشک، لحاف و بالش پهن میشود تا روی آن بخوابید. البته، اقامتگاههای محدودی هم وجود دارند که با کرسی و تخت خواب برای استراحت از شما پذیرایی میکنند.
تصویر 2- سرویس خواب اقامتگاههای بوم گردی
2) خدمات درمانی و پزشکی
اقامتگاههای بوم گردی در دل طبیعت و به دور از مرکز شهر قرار دارند. به همین دلیل، دسترسی مسافران تا مراکز درمانی، کمی سخت است. ولی در بیشتر روستاها، یک خانه بهداشت قرار دارد که در مواقع ضروری، میتوانید به آنجا مراجعه کنید. حتی، در تمام اقامتگاههای بوم گردی، جعبه کمکهای اولیه وجود دارد. ترجیحا اگر بیماری خاصی دارید که در مواقع ضروری باید به بیمارستان مراجعه کنید، اقامتگاهها یا هتلهای نزدیک به یک بیمارستان را انتخاب کنید.
3) راهنما بومی
سومین ویژگی مهم در هر اقامتگاه بوم گردیای، وجود یک راهنما محلی است. از آن جایی که این اقامتگاهها در مناطق بکر طبیعت واقع شدهاند، جاذبههای اطراف آن، کمتر شناخته شده هستند. افراد کمی به مسیر آنها مسلط هستند. پس، شما برای بازدید از آنها، به یک راهنما بومی و محلی نیاز دارید که بتواند تمام جاذبههای اطراف اقامتگاه را به شما نشان دهد.
4) معماری و مصالح به کار رفته در اقامتگاه
هر منطقه جغرافیایی، دارای معماری خاص و منحصر به فرد خودش است که در واقع، نشان از فرهنگ و نوع آب و هوای آن منطقه دارد. زمانی که وارد یک روستا میشوید، اولین چیزی که به چشمتان میآید، نوع معماری، ظاهر خانهها و مصالح به کار رفته در آنها است. به عنوان مثال، در مناطق شمالی کشور، خانههای روستایی با کاهگل و در مناطق کویری کشور، خانهها با خشت ساخته میشوند.
تصویر 3- معماری اقامتگاه بوم گردی
معمولا، صاحبان اقامتگاههای بوم گردی با حفظ ظاهر و معماری بومی اقامتگاه، آنها را بازسازی و مرمت میکنند. دلیل آن، افزایش مقاومت اقامتگاه و ایمنی آنها است تا در زلزله و روزهای سرد سال، آسیبی به آنها وارد نشود. البته، برای مرمت این اقامتگاهها، از مصالح مقاوم استفاده میشود ولی ظاهر، همان ظاهر بومی است.
5) هزینه اقامت
یکی از دلایلی که باعث افزایش توجه مسافران به اقامتگاههای بوم گردی شد، قیمت مناسب آنها است. هزینه اقامت در اقامتگاههای بوم گردی، نسبت به هتلها، بسیار کمتر است و در کل، هزینه بسیار مقرون به صرفهای دارد. مسافرانی که بیشتر قصد کشف دیدنیهای طبیعت و وقت گذراندن در جنگلها و کویر را دارند، اقامتگاهها را انتخاب میکنند.
دلیل هزینه پایین برای اقامت در اقامتگاههای بوم گردی، سادگی در معماری، حفظ امکانات غیرضروری و تجملی، استفاده از مواد اولیه اورگانیک در غذاهای روزانه، معماری ساده و... است.
اهمیت این 5 ویژگی در اقامتگاههای بوم گردی
قبل از انتخاب هر اقامتگاه بوم گردی، دقت کنید که این 5 ویژگی را داشته باشد. اهمیت برخورداری از این ویژگیها، به سلامت شما در سفر و آسودگی خاطر مربوط میشود. نبود دسترسی به خدمات درمانی و بهداشتی، سلامت شما را به خطر میاندازد. همچنین، نبود راهنما، ممکن است که باعث شود شما در دل طبیعت گم شوید و خاطره خوبی از سفر برای شما به یادگار نماند. برای پیدا کردن یک اقامتگاه بوم گردی با ویژگیهای بالا، میتوانید از جاباما کمک بگیرید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.