ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی
تکنولوژی

یک متخصص کامپیوتر: نگران نباشید؛ هوش مصنوعی محدودیت‌های زیادی دارد

اگرچه سیستم‌های کامپیوتری مبتنی بر هوش مصنوعی به‌قدر کافی توانمند شده‌اند، اما نمی‌توانند جای انسان را بگیرند.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۱:۳۰

با وجودی که برخی تصور می‌کنند سیستم‌های کامپیوتری مبتنی بر هوش مصنوعی به‌قدری توانمند شده‌اند که می‌توانند حتی جای انسان را بگیرند، اما در عمل محدودیت‌هایی برای قدرتمندترین سیستم‌های کامپیوتری وجود دارد که باعث می‌شود نتوانند تمام‌وکمال انجام برخی فعالیت‌ها را بر عهده بگیرند.

«جی ونگ»، متخصص علوم کامپیوتر از دانشگاه ماساچوست، می‌گوید نگرانی‌ در مورد سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و جایگزین‌شدن آن‌ها با انسان‌ها در شرایط فعلی، تا حدی بی‌اساس است. وی معتقد است که هوش مصنوعی در قدرتمندترین شکل خود هنوز محدودیت‌های زیادی دارد.

آیا هوش مصنوعی می‌تواند جای انسان را بگیرد؟

سیستم‌های کامپیوتری امروزی با فناوری‌های هوش مصنوعی می‌توانند با کاربر مکالمه کنند، آهنگ بسازند، نقاشی بکشند، شطرنج بازی کنند و برخی بیماری‌ها را تشخیص دهند. همین مسائل باعث شده است برخی به جهانی بدون نیاز به حضور انسان فکر کنند و نگران برخی موقعیت‌های شغلی باشند. نظرات مختلفی در این مورد مطرح می‌شود و حالا یکی از متخصصان کامپیوتر می‌گوید نباید سیستم‌های کامپیوتری را نیز بدون عیب و نقص و البته سیستمی کامل ببینیم.

سیستم‌های کامپیوتری معمولاً از دو زاویه موردتوجه قرار می‌گیرند؛ تعداد عملیاتی که سخت‌افزار آن‌ها می‌تواند در ثانیه انجام دهد و کارایی الکوریتم‌هایی که اجرا می‌کند، دارای اهمیت است. سرعت سخت‌افزار به‌دلیل قوانین فیزیک محدودیت‌هایی دارد. الگوریتم‌ها نیز که اساساً مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها هستند، توسط انسان نوشته می‌شوند و سخت‌افزار سیستم می‌تواند آن‌ها را اجرا کند. حتی اگر از نظر قوانین فیزیک، سرعت کامپیوتر موانع را پشت سر بگذارد، کماکان محدودیت‌های الگوریتمی وجود دارند.

برخی مسائل از نظر تئوری قابل‌حل، ولی در عمل فراتر از توانایی‌های قوی‌ترین رایانه‌های امروز هستند. درواقع وقتی پای عمل به میان می‌آید، سیستم‌های کامپیوتری ضعف‌ها و محدودیت‌هایی دارند که از نظر تئوری چنین مواردی معنی نداشتند.

«آلن تورینگ»، ریاضیدان بریتانیایی، در سال ۱۹۳۶ مفهومی مدرن الگوریتم، معروف به ماشین تورینگ را فرموله کرد. ماشین تورینگ الگویی است که همه کامپیوترهای امروزی بر مبنای آن ساخته شده‌اند. محاسباتی که ماشین تورینگ انجام می‌دهد، اغلب تصمیم‌گیری در مورد مسائلی با پاسخ بلی یا خیر است. برای مثال، در بررسی یک بیماری، پاسخ‌ها به‌صورت بلی و خیر داده می‌شود. درنتیجه هر مشکلی را نمی‌توان با چنین ماشینی حل کرد. ماشین تورینگ نمی‌تواند هر مشکلی را به‌راحتی حل کند. بسیاری از مشکلات با استفاده از ماشین تورینگ قابل‌حل هستند، ولی بسیاری دیگر قابل‌حل نیستند.

تینا پورشاهید

کارشناسی برق الکترونیک و ارشد MBA خوندم. حدود بیش از ۷۰۰۰ عنوان خبر در حوزه فناوری، علمی و کسب و کار نوشتم. هشت عنوان کتاب ترجمه کردم و در تدوین ۱۶ استاندارد ملی همکاری داشتم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Nnb
    Nnb | ۱۴ بهمن ۱۴۰۱

    زیاد حرف دانشمندان این چنینی را جدی نگیرید
    زمانیکه کامپیوتر اختراع شد اندازه ای به اندازه یک‌اتاق داشت و دانشمندان معتقد بودند که برای توان بیشتر باید کامپیوتری به اندازه یک آسمان خراش داشت
    الان در همین موبایلی که دستمه چندین میلیارد بیشتر ازآن کامپیوتر ترانزیستور وجود دارد!

مطالب پیشنهادی