ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سیاره فراخورشیدی
علمی

دانشمندان یک سیاره فراخورشیدی را کشف کردند که ممکن است دارای حیات باشد

جرم، موقعیت، ترکیب صخره‌ای و پتانسیل اتمسفر این سیاره فراخورشیدی باعث می‌شود تا به یک هدف عالی برای جستجو نشانه‌های حیات تبدیل شود.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۵ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۸:۰۰

تیمی به رهبری «دایانا کوساکوفسکی»، دانشمند مؤسسه نجوم ماکس پلانک (MPIA)، سیاره فراخورشیدی را کشف کرد که به دور ستاره کوتوله قرمز Wolf 1069 می‌چرخد و ممکن است نشانه‌هایی از حیات در آن وجود داشته باشد. سیارات فراخورشیدی، سیارات گازی بسیار بزرگی با رقص‌های مداری زیبا هستند که خارج از منظومه شمسی ما قرار دارند.

طبق گزارش‌های منتشرشده، این سیاره جرمی مشابه جرم زمین دارد. براساس بیانیه MPIA که به‌تازگی منتشر شده است، در بین بیش از 5000 سیاره فراخورشیدی که تاکنون کشف شده‌اند، تنها حدود 1.5 درصد جرمی پایین‌تر از دو جرم زمین دارند و تنها چند مورد از آن‌ها در مناطق قابل‌سکونت ستارگان خود قرار دارند که در آن آب مایع وجود دارد. به بیان ساده‌تر، این سیاره خورشیدی که Wolf 1069 b نامیده می‌شود، در میان تمام سیارات فراخورشیدی شناخته‌شده یک مورد کمیاب محسوب می‌شود.

حیات بیگانه

در ادامه گزارش توضیح داده شده است که چرخش این سیاره به دور ستاره خود 15.6 روز طول می‌کشد. خوشبختانه، ستاره کوتوله سرخ آن خنک‌تر است و نسبت به خورشید خودمان تشعشعات بسیار کمتری را ساطع می‌کند؛ بنابراین Wolf 1069 b به‌دلیل نزدیکی به ستاره خود، سرخ و داغ نمی‌شود.

همچنین گفته می‌شود که این سیاره فراخورشیدی احتمالاً ثابت است؛ به این معنی که یک طرف سیاره همیشه رو به ستاره بوده و طرف دیگر آن همیشه در شب است.

همان‌طور که MPIA توضیح می‌دهد، برای قابل‌سکونت‌بودن یک سیاره به آب بیش از اندازه‌ای نیاز است. این امکان وجود دارد که Wolf 1069 b بتواند اتمسفری نگهدارنده داشته باشد که باعث می‌شود سطح آن برای حفظ مایع و حیات مناسب باشد.

احتمال وجود حیات در سیاره فراخورشیدی Wolf 1069 b

جرم، موقعیت، ترکیب صخره‌ای و پتانسیل اتمسفر این سیاره فراخورشیدی باعث می‌شود تا به یک هدف عالی برای جستجوی نشانه‌های حیات تبدیل شود. MPIA در بیانیه خود در این رابطه توضیح می‌دهد:

«به‌دلیل چشم‌اندازهای مطلوب آن در مورد قابلیت سکونت، این سیاره در میان گروه کوچکی از اهداف برجسته، مانند Proxima Centauri b و Trappist-1 e قرار گرفته است که برای جستجوی علائم زیستی مناسب هستند. متأسفانه، چنین مشاهداتی درحال‌حاضر فراتر از توانایی‌های تحقیقات نجومی است.»

Proxima Centauri b و Trappist-1 e دو سیاره فراخورشیدی جذاب دیگری هستند که در آن‌ها ویژگی‌هایی شبیه به زمین مشاهده است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی