ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سکته مغزی
علمی

این برنامه موبایل می‌تواند سکته مغزی کاربران را بدون نیاز به پزشک تشخیص دهد

اپلیکیشن FAST.AI هنوز به‌صورت عمومی منتشر نشده، اما دانشمندان اثربخشی آن را آزمایش کرده‌اند که نتایج امیدوارکننده‌ای را به‌همراه داشته است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۵ بهمن ۱۴۰۱ | ۲۱:۳۰

یک اپلیکیشن جدید ممکن است به‌زودی بدون کمک پزشک قادر به تشخیص علائم سکته مغزی کاربران خود باشد. این اپلیکیشن که FAST.AI نام دارد، هنوز درحال توسعه است و در دسترس عموم قرار نگرفته، اما تحقیقات اولیه نشان می‌دهند که می‌تواند با موفقیت عدم تقارن صورت و ضعف بازو، دو علامت رایج سکته را تشخیص دهد.

FAST.AI برای تشخیص این موارد از هوش مصنوعی با کمک دوربین و سنسورهای خود استفاده می‌کند. دانشمندان با انجام یک مطالعه در چهار مرکز بزرگ سکته ‌مغزی بلغارستان روی بیش از 270 بیمار که قبلاً توسط پزشکان تشخیص داده شده بود که از سکته مغزی رنج می‌برند، اثربخشی این اپلیکیشن را آزمایش کرده‌اند.

آزمایش نحوه عملکرد برنامه تشخیص سکته مغزی

برنامه FAST.AI

براساس چکیده این مطالعه، این برنامه می‌تواند در 97 درصد مواقع عدم تقارن صورت و در 72 درصد مواقع ضعف بازو را به‌درستی تشخیص دهد. این برنامه همچنین برای تشخیص گفتار نامفهوم طراحی شده، اما دقت این ویژگی در مطالعه مورد آزمایش قرار نگرفته است.

قربانیان سکته مغزی اگر در عرض سه ساعت پس از سکته تحت درمان قرار بگیرند، وضعیت بهتری خواهند داشت. طبق گفته CDC، در آن بازه زمانی، آن‌ها می‌توانند داروهایی دریافت کنند که می‌تواند لخته‌ها را از بین ببرد و باعث ازدست‌دادن اکسیژن در قسمت‌هایی از مغز آن‌ها شود که باعث می‌شود احتمال بهبود کامل بیشتر شود.

وجود یک اپلیکیشن مانند FAST.AI به‌طور بالقوه می‌تواند زمان بین سکته مغزی و درمان بیمار را کاهش و حتی جان یک انسان را نجات دهد.

در طول چند سال گذشته پیشرفت‌های زیادی در زمینه کمک به بیماران سکته مغزی انجام شده است. به عنوان مثال، محققان MIT اوایل سال جاری ربات جراحی جدیدی را طراحی کرده بودند که که به پزشکان اجازه می‌دهد از راه دور به درمان بیمار پرداخته و لخته خون را از رگ‌های خونی مغز بردارند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی