ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

قمر مشتری
علمی

سیاره مشتری با عبور از زحل، حالا رسماً بیشترین تعداد قمر را در منظومه شمسی دارد

با به رسمیت شناختن 10 قمر جدید، حالا سیاره مشتری با 92 ماهواره طبیعی، دارای بیشترین قمر در منظومه شمسی است.

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۲:۳۰

مشتری ویژگی‌های زیادی دارد که آن را تبدیل به سیاره‌ای جذاب می‌کنند. مشتری یک سیاره گازی و بزرگ‌ترین سیاره در منظومه شمسی است و حالا یک لقب دیگر هم به آن اضافه شده: بیشترین تعداد قمرهای ثبت‌شده در منظومه شمسی. تا پیش از این، زحل با 83 قمر دارای بیشترین تعداد قمر بود، اما حالا این لقب با 92 قمر به مشتری رسیده است.

مرکز بررسی ریزسیاره‌ها در تاریخ 20 ژانویه 2023 (30 دی‌ماه 1401) آخرین دسته از 10 قمر جدید شناسایی‌شده برای مشتری را به رسمیت شناخت تا حالا مشتری دارای بیشترین تعداد قمر در منظومه شمسی باشد.

افزایش تعداد قمرهای ثبت‌شده مشتری در سال‌های اخیر

تا سال 2017، سیاره مشتری تنها دارای 67 قمر ثبت‌شده بود. در سال 2017 و 2018، چندین قمر جدید توسط اخترشناس «اسکات شپرد» به‌همراه تیمش برای این سیاره گازی شناسایی شد که تعداد کلی آن‌ها به 79 رسید که کمی کمتر از 83 قمر زحل بود. در سال‌های 2021 و 2022، دانشمندان موفق به شناسایی سه قمر جدید شدند.

حالا پژوهشگران توانسته‌اند 10 قمر جدید را شناسایی کنند که توسط مرکز بررسی ریزسیاره‌ها به رسمیت شناخته شده است. بنابراین حالا تعداد قمرهای مشتری به 92 عدد رسیده و با عبور از زحل، این سیاره دارای بیشترین تعداد قمر در منظومه شمسی است.

قمر مشتری

شپرد و تیمش برای شناسایی 10 قمر جدید، از رصدخانه‌هایی در هاوایی و شیلی استفاده کردند. این 10 قمر اندازه‌های متفاوت داشته، اما اکثر آن‌ها پهنایی بیش از 1 کیلومتر دارند و پهنای نیمی از آن‌ها از 1.5 کیلومتر نیز فراتر می‌رود.

به گفته شپرد، این قمرها درواقع بخشی از ماهواره‌های طبیعی بزرگ‌تر هستند که در برخورد با شهاب‌سنگ‌ها یا دیگر قمرها، خرد شده‌اند؛ به همین دلیل مشتری و زحل قمرهای زیادی دارند. این دانشمند امیدوار است مأموریت‌های مربوط به مشتری بتوانند در آینده تصاویر باکیفیتی از این قمرهای تازه کشف‌شده ثبت کنند.

این احتمال وجود دارد که در آینده، زحل دوباره جای مشتری را بگیرد؛ چرا که در سال 2019 مرکز بررسی ریزسیاره‌ها بیش از 20 قمری را که شپرد و تیمش در اطراف زحل شناسایی کرده بودند، به رسمیت شناخت. در آن زمان زحل با 82 قمر توانست از مشتری با 79 قمر پیشی بگیرد. در سال 2021 یک قمر جدید برای زحل به رسمیت شناخته شد تا تعداد قمرهای آن به 83 مورد برسد.

محمد قریشی

مهندس مکانیک و علاقه‌مند به دنیای خودرو و تکنولوژی

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی