ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ChatGPT
تکنولوژی

OpenAI در واکنش به ممنوعیت ChatGPT در مدارس: هوش مصنوعی برای آموزش حیاتی است

مدیران شرکت OpenAI در واکنش به ممنوعیت استفاده از ChatGPT در مدارس و دانشگاه‌ها، این ابزار را برای آموزش حیاتی دانستند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۲:۰۰

مدیر ارشد فناوری OpenAI در گفت‌وگوی جدیدی درباره جایگاه هوش مصنوعی موفق ChatGPT در حوزه آموزش صحبت کرده است. اگرچه بعضی از مدارس و دانشگاه‌ها استفاده از این ابزار را ممنوع کرده‌اند، او می‌گوید این هوش مصنوعی می‌تواند نرم‌افزاری مفید برای آموزش شخصی باشد.

«میرا موراتی»، مدیر ارشد فناوری OpenAI، در مصاحبه‌ای با مجله تایم اعلام کرد که مدارس نباید در مسدودسازی ChatGPT شتاب‌زده عمل کنند. او باور دارد که این ابزار هوش مصنوعی می‌تواند شیوه آموزش و تحصیل ما را متحول کند. این مسئله به‌ویژه از آن جهت اهمیت پیدا می‌کند که همه افراد توانمندی‌های یادگیری یکسانی ندارند و ممکن است به منابع یکسانی برای آموزش دسترسی نداشته باشند.

موراتی می‌گوید: «با ابزارهایی مثل ChatGPT می‌توانید به‌شکلی نامحدود با یک مدل هوش مصنوعی صحبت کنید تا یک ایده را به صورتی که مناسب سطح درک و فهم شماست، یاد بگیرید. این امکان قابلیت‌های زیادی را برای کمک به آموزش خصوصی فراهم می‌کند.»

درحال‌حاضر شماری از مدارس و دانشگاه‌ها برای مقابله با سوءاستفاده از این ابزار هوش مصنوعی در انجام تکالیف یا نوشتن مقاله‌ها، دسترسی به ChatGPT را ممنوع کرده‌اند. بااین‌حال، «سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI هم باور دارد که ابزار آن‌ها می‌تواند در محیط‌های آموزشی کاربردهای زیادی داشته باشد.

مدیرعامل OpenAI استفاده از ChatGPT را به کتاب‌خواندن ترجیح می‌دهد

آلتمن می‌گوید خودش هم از این هوش مصنوعی چیزهای مختلفی را یاد گرفته است و به نظرش این ابزار می‌تواند بسیار بهتر از سایر روش‌های یادگیری باشد: «ترجیح می‌دهم که ChatGPT چیزهای مختلف را به من یاد دهد تا اینکه کتاب بخوانم.»

مدیر ارشد فناوری OpenAI درباره مزایا و معایب هوش مصنوعی می‌گوید: «زمانی که این ابزار را در اختیار حداکثر افراد با پس‌زمینه‌ها و تخصص‌های مختلف قرار می‌دهید، از کارهایی که ممکن است با این فناوری بکنند، شگفت‌زده می‌شوید؛ خواه این کارها مثبت باشند یا منفی.»

با وجود محدودیت‌هایی که در برخی مراکز آموزشی به‌وجود آمده است، بعضی از معلمان و استادان با موراتی و آلتمن در استفاده از هوش مصنوعی برای کمک به آموزش موافق‌ هستند. یکی از استادان دانشگاه لیدز می‌گوید: «تا زمانی که تمرکزمان روی آموزش به‌عنوان یک خروجی باشد، جی‌پی‌تی‌ها و هوش مصنوعی تهدید خواهند بود، ولی این‌ها نمی‌توانند جایگزین فرایند حل مسئله شوند که روش اصلی یادگیری است.»

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی