تصویر روز ناسا: دنبالهدارهای سبزرنگ، مهمان شبهای زمین
در تصویر امروز ناسا، میدان دید پرستاره از رصدخانهای در جنگل باواریای آلمان بهسمت صورت فلکی ارابهران حدود ۲.۵ درجه است.
دنبالهدار C/2022 E3 یا ZTF درحالیکه در آسمان شمالی زمین حرکت میکند و محو میشود، در تصویر امروز ناسا در همنشینی دنبالهدار دیگری به نام اطلس (C/2022 U2) قرار گرفته است.
در تصویر امروز ناسا چه میبینیم؟
در تصویر امروز ناسا که در شب ۶ فوریه ثبت شده است، میدان دید پرستاره از رصدخانهای در جنگل باواریای آلمان بهسمت صورت فلکی ارابهران حدود ۲.۵ درجه است.
هر دو دنبالهدار توسط پروژههای نقشهبرداری آسمان (تسهیلات بررسی اجرام گذرای زویکی و سامانه هشدار نهایی برخورد سیارک به زمین) در سال ۲۰۲۲ کشف شدند. این دنبالهدارها که زمان زیادی در سفر بودند، بالاخره عازم بازگشت به نواحی دوردست منظومه شمسی شدند و همین ماه گذشته به حضیض مدار حرکتی خود رسیدند.
در 29 ژانویه دنبالهدار اطلس با فاصله حدود ۴.۶ دقیقه نوری به نزدیکترین فاصله خود از سیاره ما رسید که در مقایسه با دنبالهدار ZTF که در ۲ فوریه فقط در ۲.۴ دقیقه نوری ما قرار گرفته بود، بهدلیل فاصله بیشتر، بسیار کمنورتر بهنظر میرسد.
همچنین دنبالهدار اطلس در مقایسه با دنبالهدار ZTF که با چشم غیرمسلح دیده میشود، فاقد دم توسعهیافته است؛ هرچند هر دو دنبالهدار دارای گیسوی مایل به سبز هستند که از مولکولهای کربن دو اتمی که در نور خورشید میدرخشند، منتشر میشود.
امشب دنبالهدار دوچشمی ZTF با ادامه حرکت خود در آسمان زمین، نزدیک به سیاره درخشان مریخ ظاهر میشود.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.