ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

تلسکوپ جیمز وب یک سیارک کوچک را از فاصله 100 میلیون کیلومتری مشاهده کرد

تلسکوپ فضایی جیمز وب موفق شده است تا یکی از سیارک‌های منظومه شمسی را از فاصله حدود 100 میلیون کیلومتری مشاهده کند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ | ۰۹:۳۰

تلسکوپ فضایی جیمز وب موفق شده تا یکی از سیارک‌های منظومه شمسی را از فاصله حدود 100 میلیون کیلومتری مشاهده کند. سیارک مشاهده‌شده توسط وب نسبتاً کوچک است که این موضوع دید فوق‌العاده رصدخانه فضایی جدید را نشان می‌دهد.

سیارک مذکور بین 99 تا 199 متر عرض دارد و در فضایی مشابه با قمر دیمورفوس قرار گرفته است. دیمورفوس (Dimorphos) یک سنگ فضایی است که توسط مأموریت DART ناسا در ماه سپتامبر مورد اصابت قرار گرفت.

همچنین باید به این نکته اشاره کرد که براساس استانداردهای سیارکی، سیارک مشاهده‌شده بسیار کوچک است. به گفته Britannica، سیارک‌ها می‌توانند تا حدود 965 کیلومتر عرض داشته باشند، بنابراین سیارک تازه کشف‌شده یکی از کوچک‌ترین سنگ‌های فضایی است که تاکنون در کمربند اصلی کشف شده است.

فاصله سیارک مشاهده‌شده توسط جیمز وب

سیارک
تصویر هنری مقایسه دیمورفوس و کولوسئوم رم

نکته قابل‌توجه دیگر فاصله این سیارک نسبت به زمین است که این موضوع قدرت تلسکوپ جیمز وب را نشان می‌دهد. برای مقایسه، دو سیارک دیمورفوس و همراه بزرگ‌تر آن، یعنی دیدیموس (Didymos) تنها 10 میلیون کیلومتر با ما فاصله دارند و سیارکی که به‌تازگی مشاهده شده، تقریباً 10برابر دورتر است.

«توماس مولر»، ستاره‌شناس مؤسسه فیزیک فرازمینی ماکس پلانک در آلمان، در بیانیه ESA توضیح می‌دهد:

«ما به‌طور کاملاً غیرمنتظره‌ای یک سیارک کوچک را در مشاهدات کالیبراسیون MIRI شناسایی کردیم. این از اولین اندازه‌گیری‌های MIRI است که مسیر حرکت دایرهالبروج را هدف قرار داده و کار ما نشان می‌دهد که اجرام جدید بسیار زیادی با این ابزار شناسایی خواهند شد.»

برای تأیید این موضوع که جرم فضایی کشف‌شده واقعاً یک سیارک ناشناخته است، محققان مطالعات بعدی خود را روی برخی از ستارگان پس‌زمینه تصویر MIRI انجام خواهند داد تا بتوانند ایده بهتری از مدار این جرم به‌دست آورند. در این مطالعات ممکن است سیاره‌های کوچک‌تر و ناشناخته‌تری مشاهده شوند.

با توجه به اینکه تلسکوپ جیمز وب برای مشاهده جهان به شیوه‌ای شفاف و همچنین برخی از قدیمی‌ترین نورهایی که می‌توانیم ببینیم طراحی شده است، این موضوع که می‌تواند اجسام بسیار کوچک را نیز مشاهده کند نیز می‌تواند بسیار هیجان‌انگیز باشد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی