ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سیارک دیمورفوس و دیدیموس
علمی

موفقیت عظیم ناسا در ماموریت DART؛ سیارک دیمورفوس از مسیر خود منحرف شد

ناسا می‌گوید داده‌های اولیه نشان می‌دهد که ماموریت DART با موفقیت توانسته مسیر حرکت سیارک دیمورفوس را تغییر دهد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۰ مهر ۱۴۰۱ | ۱۰:۰۰

ماموریت DART ناسا چند هفته پیش با موفقیت به سیارک هدف خود برخورد کرد و باعث نزدیک‌تر شدن این سنگ آسمانی به سیارک مجاور خود شد و سرعت مدار آن را حدود 32 دقیقه افزایش داد. این دستاورد اهمیت زیادی برای مبحث دفاع سیاره‌ای دارد و می‌تواند راهکاری برای نجات گونه بشر از سیارک‌های خطرناک در مسیر زمین باشد.

ماموریت «آزمایش تغییر مسیر سیارک‌های دوگانه» یا به اختصار DART اوایل مهر ماه به سطح سیارک مدنظر ناسا برخورد کرد و تصاویر تلسکوپ شیلی دنباله 10 هزار کیلومتری حاصله را به تصویر کشید. حالا داده‌های اولیه از رصدخانه‌ها نشان می‌دهند که این ماموریت به هدف خود دست یافته است.

پیش از برخورد، حدود 11 ساعت و 55 دقیقه طول می‌کشید تا سیارک «دیمورفوس» به دور سنگ بزرگ‌تری به نام «دیدیموس» که همراه خود دارد، گردش کند. حالا این سفر 11 ساعت و 23 دقیقه طول می‌کشد. تغییر زمان گردش یک سیارک آن هم به مدت تقریبی نیم ساعت پیروزی مهمی برای ناسا محسوب می‌شود.

دیمورفوس

هنوز به اطلاعات بیشتری از عملکرد ماموریت DART نیاز است

محققان باور دارند که یکی از دلایل این تغییر بزرگ این است که بر اثر این برخورد چندین تن ماده جابه‌جا شده‌اند و توده‌ای از ذرات را به وجود آورده‌اند. ناسا می‌گوید این اتفاق خود باعث تقویت قدرت این برخورد شده است.

البته دانشمندان هنوز پاسخ بسیاری از سوالات خود را در دسترس ندارند و باید از طریق رصدهای بیشتر به مدل‌سازی‌های مختلفی برای این سیارک بپردازند. در نهایت مشخص خواهد شد که چه اتفاقی برای دیمورفوس افتاده است. در این صورت، زمانی که فضاپیمای سازمان فضایی اروپا به این سامانه سیارکی برسد، دانشمندان خواهند دانست که با چه چیزهایی مواجه خواهند بود.

موفقیت این ماموریت اگرچه بسیار امیدوارکننده به نظر می‌رسد، اما متخصصان ناسا می‌گویند برای نجات زمین در برابر تهدیدات سیارکی مهم‌ترین چیز شناسایی به موقع این تهدیدهاست. چنان‌چه بخواهیم مسیر حرکت یک سیارک را منحرف کنیم، باید از سال‌ها قبل دست به کار شویم و تعیین این زمان‌بندی حیاتی خواهد بود.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی