ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پنل‌های خورشیدی در ماه
علمی

بلو اوریجین می‌خواهد ساخت پنل خورشیدی از سنگ‌های ماه را ممکن کند

بلو اوریجین موفق شده است که نمونه اولیه یک سلول خورشیدی را از سنگ‌های شبیه‌سازی‌شده ماه تولید کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۵:۳۰

صرف‌نظر از این که بلو اوریجین روی ماه فرود خواهد آمد یا نه، به‌نظر می‌رسد که این شرکت می‌تواند نقش مهمی در این عملیات‌ها داشته باشد. شرکت فضایی جف بزوس اعلام کرده است که می‌تواند از سنگ‌های ماه، سلول خورشیدی و سیم انتقال انرژی تولید کند؛ بنابراین ممکن است نیازی به انتقال مواد اولیه از زمین به ماه نباشد.

شرکت فضایی متعلق به جف بزوس می‌گوید با تکنیکی موسوم به Blue Alchemist می‌تواند از طریق الکترولیز گداخته، آلومینیوم، آهن و سیلیکون خاک ماه را از اکسیژن جدا کند و مواد کلیدی را استخراج نماید. با این فرایند می‌توان سلول‌های خورشیدی، شیشه محافظ و سیم آلومینیومی ساخت.

تکنیک بلو اوریجین برای تأمین انرژی در ماه چه مزایایی دارد؟

پروتوتایپ سلول خورشیدی بلو اوریجین که با مواد شبیه‌سازی‌شده از سنگ‌های ماه ساخته شده است

این رویکرد نه‌تنها فضانوردان را از حمل مواد خام از زمین به ماه بی‌نیاز می‌کند، بلکه برای محیط‌زیست ماه و زمین هم بهتر خواهد بود. در این روش هیچ آلودگی کربنی یا شیمیایی به‌وجود نمی‌آید و نیازی به آب نیست. بلو اوریجین مدعی است سلول‌های خورشیدی که با این روش ساخته شوند، می‌توانند بیش از یک دهه در این شرایط سخت محیطی دوام آورند.

این شرکت ظاهراً درحال‌حاضر مشغول ارائه این راهکار به ناسا برای برنامه آرتمیس و مأموریت‌های آتی مریخ است. سازمان فضایی آمریکا می‌خواهد در این دو کره پایگاه‌هایی بنا کند که بتوانند در بلندمدت میزبان انسان‌ها باشند و حداقل اثر زیست‌محیطی را بر محیط خود بگذارند.

بااین‌حال، فعلاً نمی‌توان پیش‌بینی کرد که این پیشنهاد از سوی ناسا پذیرفته خواهد شد یا خیر. بلو اوریجین در گذشته روابط پرافت‌وخیزی با این سازمان داشته است. شرکت فضایی جف بزوس نتوانست در مقابل شرکت اسپیس‌ایکس پیروز شود و قرارداد 2.9 میلیارد دلاری ساخت فرودگر ماه را به‌دست آورد. این شرکت حالا امیدوار است که در زمینه همکاری برای تأمین انرژی در ماه شانس بیشتری داشته باشد و این‌بار نظر مثبت مدیران ناسا را جلب کند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی