ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سبگ رباتیک
تکنولوژی

سربازان این سگ‌ رباتیک جنگی را می‌توانند با ذهن‌شان کنترل کنند [تماشا کنید]

محققان استرالیایی سیستمی ساخته‌اند که به سربازان اجازه می‌دهد از طریق یک هدست با ذهن خود، سگ‌های رباتیک را کنترل کنند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ | ۲۳:۵۹

نظامیان استرالیا درحال آزمایش سگ رباتیکی هستند که به سربازان اجازه می‌دهد تا با فکرکردن به آنچه می‌خواهند، این ربات را کنترل کنند. این دستگاه از طریق یک هدست پیشرفته که حسگرهای زیستی دارد، سیگنال‌های مغزی را دریافت می‌کند و آن‌ها را به ربات می‌فرستد.

فناوری جدیدی که برای این ربات ساخته شده است، یک رابط رباتیک مغزی است که امواج مغزی را تحلیل می‌کند و با دریافت اطلاعات از آن‌ها، به کنترل ربات می‌پردازد. «دیمین رابینسون»، گروهبان ارتش استرالیا که این سیستم را آزمایش کرده است، می‌گوید: «یادگیری فرایند کار با این سیستم آن‌قدرها سخت نیست. این سازوکار بسیار شهودی است و فراگیری آن فقط به چند جلسه تمرین نیاز دارد.»

کنترل سگ رباتیک در شرایط مختلف به‌آسانی ممکن است

رابینسون و همکاران او در چند جلسه آزمایشی توانسته‌اند با این هدست‌ها به کنترل سگ‌های رباتیک در شرایط محیطی دشوار و آب‌وهوای نامساعد بپردازند. سربازان در نسخه فعلی این سیستم، با تعیین نقاطی به‌صورت واقعیت افزوده در هدست خود، مسیر حرکت ربات را تعیین می‌کنند.

رابینسون ادامه می‌دهد: «برای هدایت این ربات لازم نیست به موضوع خاصی فکر کنید، اما باید روی نقطه هدف متمرکز شوید.» این فناوری که با سرمایه‌گذاری 1.2 میلیون دلاری استرالیا حمایت شده، در سه سال گذشته توسط محققان دانشگاه فناوری سیدنی و دفتر هماهنگی و پیاده‌سازی‌های رباتیک و سیستم‌های خودکار (RICO) درحال توسعه بوده است.

این سگ رباتیک که توسط شرکت Ghost Robotics تولید شده، می‌تواند 9 فرمان مختلف را دریافت کند. انتقال فرمان‌ها از طریق ذهن از آن جهت اهمیت دارد که ممکن است در برخی عملیات‌ها امکان حرف‌زدن وجود نداشته باشد یا به‌دلیل سروصدای زیاد، سربازان نتوانند به ربات‌ها فرمان صوتی دهند.

نظامیان استرالیایی برای توسعه این سیستم از هدست هولولنز مایکروسافت استفاده کرده‌اند که از گرافین ساخته شده است تا علاوه بر استحکام بالا، وزن پایین و انعطاف‌پذیری خوبی داشته باشد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی