ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

وزیر ارتباطات
فناوری ایران

وزیر ارتباطات: سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی به 7.4 درصد رسیده است

طبق گفته‌های قبلی زارع‌پور، طی 6 ماه گذشته و در زمان فیلترینگ و محدودیت‌های اینترنتی، سهم اقتصاد دیجیتال 0.2 درصد رشد کرده است.

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۵:۱۷

وزیر ارتباطات اعلام کرد سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی از 6.4 درصد در ابتدای دولت، اکنون به 7.4 درصد رسیده است. زارع‌پور ابراز امیدواری کرد تا پایان دولت سیزدهم این رقم به 10 درصد برسد.

«عیسی زارع‌پور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در نهمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت به تشکیل کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال در دولت اشاره کرد و گفت هدف این کارگروه، رفع سریع موانع سر راه توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور است: «همین‌جا اعلام آمادگی می‌کنم هر مسأله‌ای در حوزه تنظیم‌گری این فضا که با مصوبه هیئت وزیران قابل‌حل باشد، ما در کارگروه اقتصاد دیجیتال به آن رسیدگی خواهیم کرد.»

او با بیان اینکه طبق آمارها، در ابتدای کار دولت سیزدهم سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی حدود 6.4 درصد بوده است، اعلام کرد این رقم هم‌اکنون به 7.4 درصد رسیده است: «طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی تا افق سال 1404 این عدد باید به 10 درصد برسد، اما پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان دولت بتوانیم به آمار برسیم.»

وزیر ارتباطات اواخر مردادماه امسال با حضور در شبکه خبر اعلام کرد سهم اقتصاد دیجیتال 7.2 درصد است. او تا ابتدای بهمن‌ماه امسال به همین رقم اشاره کرد و حال از سهم 7.4درصدی سخن می‌گوید. براین‌اساس، طی 6 ماه گذشته که اکثر آن با فیلتر اینستاگرام، واتس‌اپ و محدودیت‌های مختلف اینترنتی همراه بود، سهم اقتصاد دیجیتال حدود 0.2 درصد رشد داشته است.

این درحالی است که نهادهای صنفی و کسب‌وکارهای مختلف، از کاهش درآمد و سوددهی طی فیلترینگ و اختلال‌های اینترنت خبر داده بودند.

زارع‌پور در ادامه با بیان اینکه تغییراتی که در حوزه کاری رخ داده، با رشد اقتصاد دیجیتال رخ داده است، اظهار داشت بحث‌های جدیدی مثل اینترنت اشیا در دنیا هستند که حکایت از انقلاب صنعتی چهارم دارند:

«اعتقاد داردم ابزار نوین ارتباطات و فناوری اطلاعات محور تحول زندگی بشر در یک تا دو دهه آینده خواهد بود. ما در دولت سیزدهم با درک صحیحی که از اهمیت فناوری اطلاعات داشتیم، با دستور خود آقای حضرت ابراهیم رئیسی به‌عنوان محور کلیدی، این موضوع را دنبال کردیم. آقای رئیسی شاید «IT Man» نباشند، ولی «IT فهم» خوبی هستند و با توجه ایشان به این موضوع، کار را پیش می‌بریم.»

به گفته وی، فناوری اطلاعات به همه حوزه‌ها، حتی دامپروری وارد شده است تا زندگی را برای مردم جهان آسان‌تر کند.

پوشش 2.5 میلیون خانواری فیبر نوری

وزیر ارتباطات در بخش دیگر سخنان خود با تأکید بر اولویت ارتباطات ثابت نسبت به ارتباطات همراه، به پروژه توسعه فیبر نوری اشاره کرد و گفت: «تا الان نزدیک به 2.5 میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفته‌اند. یک سامانه‌ای برای پایش پیشرفت این کار تعبیه کردیم که هم‌وطنانمان در آن می‌توانند آدرس خانه یا محل کار خود را درج کنند و ببینند آیا تحت پوشش قرار گرفته‌اند یا خیر. تا پایان سال آینده به 10 میلیون پوشش خواهیم رسید و مقدماتش فراهم شده است.»

او وعده داد که مردم به‌مرور طعم شیرین فناوری سرعت اینترنت را خواهند چشید: «کمک به زیرساخت اعتباری کشور بسیار مهم است و خواهشم از دوستان در شبکه بانکی این است که به اپراتورهایی که مشخص کردیم، کمک کنند؛ زیرا این سرمایه‌گذاری در درازمدت، سودآور خواهد بود.»

وزیر ارتباطات وعده داد توسع‌ ای که در حوزه فیبر نوری اتفاق خواهد افتاد، تا 3-4 دهه آینده کشور را بیمه خواهد کرد.

او از اتصال قریب به 90 درصد روستاهای بالای 20 خانوار به شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و گفت: «این عدد در ابتدای دولت 80 درصد بود. تا پایان شهریور سال آینده هدف‌گذاری کردیم تمام روستاهای بالای 20 خانوار را به اینترنت متصل می‌کنیم؛ کار سختی است، چون روستاهای باقی‌مانده صعب‌العبور هستند، ولی پای قول خود هستیم.»

زارع‌پور همچنین با اشاره به راه‌اندازی پنجره واحد دولت هوشمند گفت درحال‌حاضر 93 درصد خدمت متصل شدند و نزدیک 3 هزار خدمت درحال ارائه است.

او وعده داد تا پایان 1402 تمام خدمات در این پنجره عرضه می‌شوند و 20 درصد خدمات نیز به‌طور هوشمند خواهند بود که در این حالت همه خدمات به‌طور آنلاین و درلحظه صورت می‌گیرند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی