ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نقشه آسمان
علمی

اخترشناسان نقشه‌ای خیره‌کننده از بیش از 1 میلیارد کهکشان خلق کردند

اخترشناسان اطلاعاتی را به بزرگ‌ترین نقشه دوبعدی آسمان اضافه کرده‌اند که درنهایت به پژوهش درباره ماده و انرژی تاریک کمک خواهد کرد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۷ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۷:۳۰

بزرگ‌ترین نقشه دوبعدی آسمان با کمک اطلاعات جدید پروژه DESI Legacy Imaging Surveys به گسترده‌ترین شکل تاریخ خود رسید. این اطلاعات درواقع دهمین اطلاعاتی است که در طول شش سال از سوی ابزار طیف‌سنج انرژی تاریک (DESI) گردآوری و به این نقشه اضافه شده است.

محققان می‌گویند دلیل نیاز به این حجم از اطلاعات این است که آن‌ها فقط از طریق اثر انرژی و ماده تاریک روی مواد عادی می‌توانند این انرژی و ماده را شناسایی کنند. بنابراین دانشمندان باید کهکشان‌های زیادی را بررسی کنند تا ببینند این نیروهای نادیدنی چگونه بر جرم کهکشان‌ها اضافه می‌کنند و بر تعاملات میان آن‌ها اثر می‌گذارند. نقشه حاضر در شناسایی 40 میلیون کهکشان به دانشمندان کمک خواهد کرد.

اخترشناسان برای خلق این نقشه در جامع‌ترین حالت ممکن، داده‌های طول موج نزدیک به فروسرخ و طول موج نور مرئی را هم مدنظر قرار داده‌اند. این مسئله از آن جهت اهمیت دارد که نور کهکشان‌های دوردست با سرخ‌گرایی مشاهده می‌شوند، یعنی به‌خاطر انبساط جهان به سمت سرخ طیف موجی گرایش دارند.

بزرگ‌ترین نقشه آسمان، بزرگ و بزرگ‌تر می‌شود

«آلفردو زنتنو»، محقق NOIRLab که از پژوهشگران این مطالعه بوده است، می‌گوید:‌ «افزودن داده‌های طول موج نزدیک به فروسرخ به سیستم Legacy Survey به ما اجازه می‌دهد تا سرخ‌گرایی کهکشان‌های دوردست، یا مدت زمانی که طول می‌کشد تا نور از این کهکشان‌ها به زمین برسد را بهتر محاسبه کنیم.»

بزرگ‌ترین نقشه دوبعدی آسمان به دیگر اخترشناسان در سایر تخصص‌ها هم کمک خواهد کرد تا برای مثال طول موج‌های رادیویی یا پرتو X را بررسی کنند و احتمالاً منابع مربوط به دیگر تابش‌ها را بیابند.

«آرجون دی»، اخترشناس NOIRLab می‌گوید: «هر کسی می‌تواند از این نقشه برای کاوش آسمان استفاده کند و اکتشافات جدیدی داشته باشد. به نظر من همین سهولت در دسترسی است که باعث شده این نقشه تا به این اندازه مهم باشد. امیدواریم تیم Legacy Surveys در سال‌های آینده این نقشه را کامل‌تر کند و گنجینه‌ای را برای فعالیت‌های دانشمندان در آینده فراهم آورد.»

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی