ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مایکروسافت
علمی

مایکروسافت می‌خواهد با کمک جلبک‌ها آلودگی‌های کربنی خود را از زمین حذف کند

مایکروسافت به‌وسیله قراردادی با استارتاپ Running Tide قصد دارد از طریق جلبک‌هایی در اقیانوس، به حذف کربن از زمین بپردازد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۲:۳۰

مایکروسافت هم مثل سایر شرکت‌های بزرگ دنیای فناوری با مشکل تولید آلودگی روبه‌رو است. بااین‌حال، اهالی ردموند وعده داده‌اند که تا سال 2030 تراز کربن خود را منفی می‌کنند و در جدیدترین اقدام می‌خواهند با کمک جلبک‌هایی در اقیانوس به این هدف دست یابند.

به گزارش تک‌کرانچ، مایکروسافت در توافقی با شرکت Running Tide قصد دارد بخشی از آلودگی‌های کربنی خود را از محیط‌زیست زمین حذف کند. Running Tide می‌گوید برنامه‌های آن‌ها برای حذف آلودگی‌های کربنی شامل پرورش مقدار زیادی کتانجک (نوعی جلبک دریایی) روی شناورهای زیست‌تجزیه‌پذیر است. این کتانجک‌ها درنهایت درون آب غرق می‌شوند و به کف اقیانوس می‌روند.

«جردن برینر»، رئیس واحد توسعه کسب‌وکار Running Tide، درباره روش حذف کربن این شرکت می‌گوید:‌«ما چوب و مواد معدنی قلیایی را با هم ترکیب می‌کنیم تا یک شناور کربنی کوچک بسازیم و روی آن دانه‌های جلبک قرار دهیم و مجموعه‌ای از آن‌ها را به اعماق اقیانوس‌های آزاد بفرستیم.»

با حرکت شناورها، مواد معدنی قلیایی حل می‌شوند و اسیدیته اقیانوس را کاهش می‌دهند. سپس از طریق فرایندی موسوم به بهبود قلیائیت اقیانوس‌ها، کربن هم حذف می‌شود. این جلبک‌ها به‌سرعت رشد و کربن دی‌اکسید را جذب می‌کنند. پس از کمتر از سه ماه، شناور و جلبک روی آن غرق می‌شوند و به کف اقیانوس می‌روند.

مایکروسافت با این روش چقدر کربن از زمین حذف خواهد کرد؟

برینر و Running Tide تاکنون فقط کمتر از 1000 تن کربن را به‌صورت آزمایشی از اتمسفر زمین حذف کرده‌اند. ولی این استارتاپ در نظر دارد که تا 12 هزار تن کربن را فقط برای مایکروسافت از کره زمین بیرون بکشد. ارزش این معامله ظاهراً حدود چند میلیون دلار برآورد شده است.

این غول دنیای فناوری در جدیدترین گزارش پایداری خود گفته بود که میزان آلودگی‌های آن‌ها از سال 2020 تا 2021، حدود 22 درصد بیشتر شده است. این افزایش ظاهراً مربوط به توسعه دیتاسنترها و افزایش استفاده از محصولات مایکروسافت بوده. به عبارت دیگر، با رشد کسب‌وکارهای ابری و گیمینگ این شرکت، آلودگی‌ها هم افزایش یافته است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی