یک ابتکار خلاقانه برای مقابله با بحران انرژی: تأمین گرمایش استخرهای عمومی با حرارت ایجادشده توسط دیتاسنترها
شرکت انگلیسی دیپ گرین با نصب دیتاسنترها در استخرهای عمومی، به گرمکردن آب بدون تحمیل هزینههای اضافی و صرفهجویی در مصرف گاز کمک میکند.
حمله روسیه به اوکراین و افزایش هزینه حاملهای انرژی در اروپا موجب شده است تا شرکتهای متعددی به فکر استفاده از منابع جایگزین باشند. تأمین گرمایش استخر به یکی از دغدغههای صاحبان آنها تبدیل شده و تعطیلی مراکز متعددی را هم در پی داشته است؛ اما اکنون بهنظر میرسد بهلطف استفاده از حرارت دیتاسنترها، میتوان این معضل را برطرف نمود.
چگونه میتوان از دیتاسنترها برای گرمایش استخر استفاده کرد؟
طبق گزارش خبرگزاری بیبیسی و به نقل از نشریه ورج، استفاده از یک دیتاسنتر در ابعاد ماشین لباسشویی میتواند برای تأمین گرمایش یک استخر عمومی متوسط کافی باشد. این ایده در یکی از استخرهای شهرستان دوون بریتانیا اجرایی شده است و هفت مرکز مشابه دیگر در این کشور هم مشغول راهاندازی یا فعالیت هستند.
اغلب انرژی صرفشده در دیتاسنترها درنهایت به گرما تبدیل میشود و دفع حرارت اضافی و خنک نگهداشتن قطعات الکترونیک معمولاً یکی از چالشهای جدی چنین مراکزی به شمار میرود. از سوی دیگر، استخرهای عمومی برای گرمکردن آب خود با هزینههای بالایی مواجه هستند که طی یک سال اخیر با گرانشدن گاز، این هزینه جهش چشمگیری پیدا کرده است. همکاری استخرها و دیتاسنترها میتواند به رفع مشکلات هر دو کسبوکار کمک کند و راه را برای کمک به محیطزیست و توسعه پایدار هموارتر سازد.
ایدهپردازی و اجرای طرح گفتهشده توسط شرکت Deep Green صورت گرفته است که درزمینه یافتن راهحلهایی برای استفاده از انرژیهای پایدار فعالیت میکند. طرح اصلی این شرکت غوطهور کردن قطعات دیتاسنترها در روغن معدنی در ابعاد نسبتاً کوچک است که درنهایت داخل استخر تعبیه میشوند؛ اما جهت جلوگیری از مشکلات متنوع، آب بهصورت مستقیم با قطعات الکترونیک در تماس قرار نمیگیرد. تبادل حرارتی صورتگرفته میان روغن معدنی و آب میتواند به تأمین گرمایش استخر کمک کند. طبق ادعای مدیرعامل شرکت مذکور، روش گفتهشده قادر است در ۶۰ درصد مواقع، دمای آب را در سطح ۳۰ درجه سانتیگراد نگه دارد.
شایان ذکر است که قطعات کامپیوتری تا ۹۷ درصد از انرژی دریافتی را به گرما تبدیل میکنند و همین مسئله موجب شده است تا فعالان محیطزیست نسبت به عملکرد شرکتهای فعال در این زمینه انتقادات جدی وارد کنند. از سوی دیگر، خنککردن دیتاسنترها هم به انرژی اضافی نیاز خواهد داشت و مؤسسات گوناگونی بهدنبال روشهای جایگزین برای خنکسازی بدون صرف انرژی هستند. ازجمله تلاشهای صورتگرفته میتوان به قراردادن سرورها در زیر آب توسط مایکروسافت اشاره کرد؛ ولی این نوع فعالیتها معمولاً در مقیاس محدودی صورت میگیرند.
در روش ابداعشده توسط شرکت Deep Green، نیاز به گاز طبیعی جهت گرمایش استخر تا ۶۲ درصد کاهش پیدا میکند و ۲۶ تن در سال هم کربن کمتری تولید میشود. البته جنبه پراهمیت ماجرا برای کسبوکارها، سود اقتصادی ناشی از این کار است که میتواند تا سقف ۲۴ هزار دلار در سال برای هر استخر صرفهجویی به عمل آورد. همچنین هزینه نصب، نگهداری و برق مصرفی هم توسط شرکت مورد اشاره پرداخت خواهد شد و صاحبان استخرها هیچ نگرانی از این بابت نخواهند داشت. دیپ گرین اعلام کرده است که از دیتاسنترهای قرارگرفته در استخرهای عمومی بهمنظور انجام پردازشهای مرتبط با هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی استفاده میکند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
چه خوب که این کار را میکنند و از اتلاف انرژی و هزینه جلوگیری میکنند :) ما منتظر نسخه بومی این طرح هم هستیم، ببینیم آیا مسئولین دغدغشون فقط بومی سازی پیامرسانهاست یا به چیزهای بهتری هم فکر میکنند !