ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کنترل ذهن
تکنولوژی

دانشمندان فناوری کنترل ربات‌ها توسط ذهن را به واقعیت تبدیل کردند

این فناوری علاوه بر کاربردهای دفاعی، در زمینه‌هایی مانند تولید پیشرفته، هوافضا و مراقبت‌های بهداشتی کاربرد دارد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱ فروردین ۱۴۰۲ | ۱۹:۰۰

محققان دانشگاه فناوری سیدنی (UTS) فناوری حسگرهای زیستی را توسعه داده‌اند که به انسان‌ها اجازه می‌دهد دستگاه‌هایی مانند ربات‌ها و ماشین‌ها را فقط از طریق ذهن و افکار خود کنترل کنند.

علاوه بر کاربردهای دفاعی، این فناوری در زمینه‌هایی مانند تولید پیشرفته، هوافضا و مراقبت‌های بهداشتی دارای پتانسیل قابل توجهی است. به عنوان مثال به افراد دارای معلولیت اجازه می‌دهد تا ویلچر خود را کنترل یا از پروتز خود استفاده کنند.

پروفسور «فرانچسکا یاکوپی» که یکی از توسعه‌دهندگان این رابط پیشرفته مغز و کامپیوتر است، توضیح می‌دهد:

«فناوری هندزفری و بدون صدا ما در هر زمان و مکانی در خارج از تنظیمات آزمایشگاهی کار می‌کند. این [فناوری] رابط‌هایی مانند کنسول‌ها، صفحه‌کلیدها، نمایشگرهای لمسی و تشخیص حرکت دست را به یک مورد مازاد بر نیاز تبدیل می‌کند. با استفاده از مواد پیشرفته گرافن و ترکیب آن با سیلیکون، ما توانستیم بر مشکلات خوردگی، دوام و مقاومت در برابر تماس با پوست آن غلبه کنیم و حسگرهای پوشیدنی خشکی را توسعه دهیم.»

نحوه استفاده از سنسور کنترل با ذهن

این حسگرها که دارای شکل شش‌ضلعی هستند، در پشت سر کاربران قرار می‌گیرند تا امواج مغزی قشر بینایی آن‌ها را تشخیص دهند. سنسورهای آن در برابر شرایط سخت مقاوم هستند؛ بنابراین می‌توان از آن‌ها در محیط‌های عملیاتی غیرعادی استفاده کرد. برای استفاده از این فناوری، کاربر یک لنز واقعیت افزوده را روی سر خود قرار می‌دهد که مربع‌های چشمک زننده سفیدی را نشان می‌دهد. سپس امواج مغزی اپراتور توسط حسگر زیستی آن دریافت می‌شود و یک کُدگشا سیگنال را به دستورات تبدیل می‌کند.

این فناوری به‌تازگی در اختیار ارتش استرالیا قرار داده شده است و سربازان با استفاده از آن ربات چهارپا Ghost Robotics را کنترل می‌کنند. در این آزمایش‌ها مشخص شده است که رابط مغز و ماشین توسعه داده‌شده می‌تواند دستورات را با دقت 94 درصد به این سگ رباتیک ارائه کند.

محققان باور دارند که این فناوری مورد‌توجه جامعه علمی، صنعت و دولت‌ها قرار خواهد گرفت و امیدوار هستند تا به پیشرفت در سیستم‌های رابط مغز و کامپیوتر ادامه دهند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی