ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اینتل
تکنولوژی

گوردون مور درگذشت؛ وداع با هم‌بنیان‌گذار اینتل و خالق قانون مور

گوردون مور در سال 1968 شرکت اینتل را تأسیس کرد و در سال 1979 به‌عنوان رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل آن منصوب شد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۵ فروردین ۱۴۰۲ | ۰۹:۰۵

«گوردون مور» (Gordon Moore)، یکی از بنیان‌گذاران شرکت اینتل (Intel) و همچنین یکی از غول‌های سیلیکون ولی که قانون مور را خلق کرد، در سن 94‌سالگی درگذشت.

مور یکی از اعضای گروه 8 نفره موسوم به «Traitorous eight» بود که شرکت «فرچایلد سمی‌کنداکتر» (Fairchild Semiconductor) را تأسیس کردند. این شرکت به مرکز رشدی برای بسیاری از شرکت‌های سیلیکون ولی ازجمله AMD تبدیل شد. او همچنین همراه با «رابرت نویس»، یکی دیگر از اعضای این گروه، در سال 1968 شرکت اینتل را با نام اصلی Integrated Electronics تأسیس کرد. مور در سال 1979 به‌عنوان رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت انتخاب شد و به مدت هشت سال مدیرعامل اینتل بود.

سال گذشته، اینتل تأسیسات جدید خود در ایالت اورگن را به احترام او، Gordon Moore Park نامگذاری کرده بود. این مرکز در 11 آوریل 2022 (22 فروردین‌ماه 1401) افتتاح شد.

گوردون مور

توسعه قانون مور توسط بنیان‌گذار اینتل

هرچند گوردون مور نقش بزرگی در توسعه فناوری‌هایی که دستگاه‌های محاسباتی مدرن را تغذیه می‌کنند، داشته است، بسیاری از مردم او را به‌دلیل «قانون مور» می‌شناسند که اولین‌بار در سال 1965 ارائه شد. مور در این قانون بیان می‌کند که تعداد ترانزیستورهای روی یک تراشه با مساحت ثابت، هر 2 سال به‌طور تقریبی دوبرابر می‌شود.

طبق بیانیه منتشر‌شده توسط وب‌سایت بنیاد مور، مدیرعامل سابق اینتل در چند وقت اخیر روی فعالیت‌های بشردوستانه متمرکز بوده و همراه با همسر خود روی مشکلات مربوط به «حفاظت از محیط‌زیست، تحقیقات علمی، آموزش عالی و منطقه خلیج سن‌فرانسیسکو» کار می‌کرده است.

مور سال 1965، یعنی دو دهه قبل از انقلاب رایانه‌های شخصی و بیش از 40 سال قبل از عرضه اولین آیفون توسط شرکت اپل، در مقاله‌ای که توسط مجله الکترونیک منتشر شده بود، نوشت:

«مدارهای مجتمع منجر به شگفتی‌هایی مانند رایانه‌های خانگی (یا حداقل پایانه‌های متصل به یک رایانه مرکزی)، کنترل‌های خودکار برای خودروها و تجهیزات ارتباطی قابل‌حمل شخصی می‌شوند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی