ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سیمان فضایی
علمی

دانشمندان می‌خواهند با سیمان ساخته‌شده از سیب‌زمینی روی مریخ خانه بسازند!

پژوهشگران انگلیسی نوعی سیمان فضایی ساخته‌اند که به دلیل ماندگاری و مقاومت در کنار وزن کم در هنگام جابه‌جایی، گزینه ایده‌آلی برای ساخت کلونی است.

امیرحسین امام‌جمعه
نوشته شده توسط امیرحسین امام‌جمعه | ۶ فروردین ۱۴۰۲ | ۲۲:۰۰

محققان به‌تازگی موفق به ساخت نوعی سیمان فضایی شده‌اند که ترکیبات آن شامل خاک مشابه مریخ یا ماه، سیب‌زمینی و نمک می‌شود. این نوع سیمان از استحکام بالایی برخوردار است و می‌تواند نویدبخش ساخت خانه‌های فضایی در آینده باشد.

آیا سیمان فضایی مشتق از سیب‌زمینی، ایمن است؟

پژوهشگران دانشگاه منچستر انگلستان در تحقیقی نشان داده‌اند که سیمان فضایی ساخته‌شده از سیب‌زمینی می‌تواند تا دو برابر استحکام بیشتری در مقایسه با سیمان معمولی از خود نشان دهد. آنها از نشاسته موجود در سیب‌زمینی به عنوان ماده چسبنده برای اتصال ذرات به هم استفاده کرده‌اند و نام محصول خود را StarCrete گذاشته‌اند.

در پژوهش مورد بحث، از شبیه‌ساز خاک مریخ و ماه برای ترکیب با سیب‌زمینی و نمک جهت ساخت سیمان فضایی استفاده شده است. در نمونه ایجادشده با خاک مریخ، مقاومت ۷۲ مگاپاسکالی به ثبت رسیده است؛ درحالی‌که این مقدار برای خاک ماه، ۹۱ مگاپاسکال اعلام شده است. برای مقایسه باید اشاره کرد که مقاومت سیمان‌های معمولی در حدود ۳۲ مگاپاسکال است.

سیمان فضایی مزایای دیگری هم دارد که از میان آن‌ها می‌توان به ماندگاری و دوام بیشتر در مقایسه با سیمان معمولی اشاره کرد. دانشمندان تخمین می‌زنند که با تنها ۲۵ کیلوگرم سیب‌زمینی آب‌گیری شده، می‌توان تا حدود یک تن از این نوع سیمان را ایجاد کرد و با آن حدود ۲۰۰ آجر ساخت. شایان ذکر است که برای ساخت یک خانه معمولی ۳ خوابه در زمین، حدود ۷۵۰۰ قطعه آجر مورد نیاز است.

در مأموریت‌های فضایی، کاهش وزن محموله‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است و به نظر می‌رسد که این کشف جدید می‌تواند در آینده، مفید واقع شود. اگرچه بشر هنوز به مریخ سفر نکرده است و خبری از ساخت کلونی روی ماه هم نیست؛ اما بسیاری از شرکت‌ها درحال کار روی رفع موانع موجود در سر راه این پروژه هستند. محدودیت حجم و وزن محموله‌ها در کنار هزینه بالای جابه‌جایی موجب شده است تا مواد موجود در سطح سایر مریخ و ماه به عنوان جایگزین مطلوب جهت ایجاد ساختارهای مورد نیاز برای توسعه کلونی‌ها در آینده مطرح شوند.

امیرحسین امام‌جمعه

امیر علاقه بسیاری به زمینه‌های مشترک زیست‌شناسی و فناوری دارد و در حوزه نگارش محتوای آموزشی و بررسی سرویس‌ها و اپلیکیشن‌ها فعال است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی