کشف سیاره فراخورشیدی غولپیکری که 13 برابر مشتری جرم دارد
دانشمندان ناسا با بررسی دادههای ماهواره بررسی سیارات فراخورشیدی گذر یا TESS، با یک سیاره فراخورشیدی غولپیکر مواجه شدهاند.
جهان وسیع و گسترده ما پر از اجرام کیهانی متنوع و عجیبی است که موارد کشفنشده بسیار زیادی بین آنها وجود دارد. ماهواره بررسی سیارات فراخورشیدی گذر ناسا یا TESS برای همین امر و کشف اجرام کیهانی ساخته شده و اکنون یک سیاره فراخورشیدی غول پیکر با جرمی بهاندازه حدود 13 سیاره مشتری پیدا کرده است.
براساس دادههایی که توسط TESS جمعآوری شده، شعاع این سیاره فراخورشیدی 1.042 برابر سیاره مشتری است. این سیاره فراخورشیدی که TOI-4603b نام گرفته، در مداری 7.25 روزه به دور ستارهای در فاصله 730 سال نوری از ما میچرخد. دانشمندان ناسا با اندازهگیری سرعت شعاعی TOI-4603b توانستند جرم آن را تشخیص دهند که بهطور دقیق 12.89 برابر مشتری است.
تیم ناسا ادعا کرده که این سیاره به دسته خاصی از سیارات تعلق دارد که شکلگیری و تکامل آنها هنوز برای ستارهشناسان یک امر ناشناخته است.
توضیح بیشتر درباره مدار این سیاره فراخورشیدی
دانشمندان در مقاله خود درباره TOI-4603b توضیح دادهاند که این سیاره یک گزینه جدید ارزشمند محسوب میشود که به درک نحوه شکلگیری آنها کمک خواهد کرد. به زبان ساده، این سیاره میتواند بین سایر سیارات و کوتوله قهوهای قرار بگیرد. کوتولههای قهوهای اجسامی هستند که جرم آنها چیزی بین سیارات غول پیکر مانند مشتری و کوچکترین ستارگان است.
همچنین در این مقاله توضیح داده شده که TOI-4603b دارای یک مدار خارج از مرکز است و میزان خروج از مرکزیت آن در سطح 0.325 تشخیص داده شده. به گفته اخترشناسان، این موضوع همراه با یک جدایی مداری نسبتاً کوچک نشان میدهد که سیاره احتمالاً در وضعیت انتقال جزرومدی با گریز از مرکز بالا (HET) قرار دارد؛ یک پراکندگی گرانشی ناشی از سیاره یا ستاره دیگری.
فضاپیمای TESS با هدف جستجوی سیارات فراخورشیدی درحال عبور، درحال بررسی حدود 200 هزار ستاره از درخشانترین ستارههای نزدیک به خورشید است. این فضاپیما تاکنون بیش از 6200 سیاره فراخورشیدی را شناسایی کرده که 3031 مورد از آنها تأیید شده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.