مدیر پژوهشکده پولی و بانکی: هر نهادی که زورش برسد میتواند به دادههای کاربران پیامرسانهای داخلی دسترسی یابد
مدیر گروه بانکداری الکترونیک پژوهشکده پولی و بانکی اعتقاد دارد بحث امنیت دادهها در پیامرسانهای بومی، خیلی مطرح نیست. به گفته امیر شکاری شواهد حاکی از آن است که به واسطه اینکه پیامرسانهای بومی شرکتهای ...
مدیر گروه بانکداری الکترونیک پژوهشکده پولی و بانکی اعتقاد دارد بحث امنیت دادهها در پیامرسانهای بومی خیلی مطرح نیست. به گفته امیرشکاری شواهد حاکی از آن است که بهواسطه اینکه پیامرسانهای بومی شرکتهای ثبتشده در ایران هستند، موظفند تا اگر نیاز باشد دادههای کاربران را در اختیار افرادی قرار دهند که زور آنها میچربد.
امنیت کاربران پیامرسانهای بومی همواره یکی از اصلیترین چالشها برای استقبال مردم نسبت به این پلتفرمها برشمرده شده است. آذری جهرمی، وزیر ارتباطات سابق نیز به این موضوع اشاره کرده و گفت برخی نمایندگان مجلس اعتقاد دارند حسابشان توسط نهادهای بالادستی کنترل میشود.
«نیما امیرشکاری»، مدیر گروه بانکداری الکترونیک پژوهشکده پولی و بانکی نیز در گفتوگوی اخیر خود با خبرآنلاین به این موضوع پرداخته است.
او با بیان اینکه اعتبار امنیت پیامرسانها تنها با رمزگذاری سراسری سنجیده نمیشود و حتی اگر دادهها در پیامرسانهای داخلی رمزگذاری سراسری شوند نیز امنیت دادهها تأمین نمیشود، گفت: «در پیامرسانهای داخلی و با توجه به اینکه قانون حمایت از مصرفکننده دیجیتال در کشور ما جای کار دارد، امنیت دادهها در پیامرسانهای داخلی خیلی مطرح نبوده و کنترل خاصی روی آنها صورت نگرفته است.»
امیرشکاری با ذکر این نکته که متأسفانه هیچ تضمینی وجود ندارد که این دادهها در اختیار مسئولین پیامرسانها قرار خواهد گرفت و یا آیا آنها از دادههای استفاده خواهند کرد یا خیر، گفت:
«شواهد حاکی از آن است که بهواسطه اینکه این پیامرسانها شرکتهای ثبتشده در ایران هستند، موظفند اگر نیازی وجود داشته باشد، دادههای کاربران را در اختیار افرادی قرار دهند که زور آنها میچربد. حتی اگر رمزگذاری سراسری نیز وجود داشته باشد، بازهم معنایی ندارد و هر نهادی که زور آن برسد، میتواند به این دادهها دسترسی داشته باشد.»
گفتنی است بحث اتصال چهار پیامرسان بومی که از شنبه اجرایی شد، به نگرانیها در این حوزه افزوده است. برخی از کارشناسان بر این باورند که اتصال پیامرسانها و یکپارچهسازی آن بهمعنای تشکیل مرکز دادهای تجمیعی از اطلاعات کل پیامرسانهای داخلی است. برخی دیگر بر این باورند که یک سرور واسط احتمالاً در وزارت ارتباطات برپا شده است که تبادل پیامها با آن خواهد بود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
یه جوری میگن که انگار تو خارجی ها تو امنیتیم!
اینکه حریم خصوصی وجود داشته باشه توی هیچ کشوری نیست.
من با حریم خصوصی موافقم ولی واقعا سایتی که هر روز از آپدیت واتساپ صحبت می کنه حق صحبت در مورد حریم خصوصی رو نداره.
برنامه های آمریکایی حریم خصوصی رو به بهانه های امنیت آمریکا به سخره گرفتن.
همه توی محاکمه تیک تاک متوجه شدن که آمریکا چه سطحی از دسترسی به اطلاعات متا و توییتر داره. خود ایلان ماسک هم که از دسترسی به دیتا های توییتر تعجب کرده.
البته که واتساپ با یک اسکریپت آماده هم وارد میشه.
واقعا سیستم های امن رایگان چیزی جز یه شوخی نیست.
بالاخره باید به صرفه ای داشته باشه دیگه.
یا یک به یک اطلاعات بررسی میشه یا خوراک تمرین های هوش مصنوعی میشه.
هر دوش غیر انسانی هست و مخالف حریم خصوصی هست.