ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دیموس
نجوم و فضا

مدارگرد امید امارات دقیق‌ترین تصاویر را از «دیموس»، قمر عجیب مریخ، منتشر کرد

تصاویری که مأموریت مریخ امارات از «دیموس»، قمر مریخ منتشر کرده است، نظریه‌های قبلی پیرامون منشأ این جسم سماوی را به چالش می‌کشند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۸:۰۰

«دیموس» یکی از کوچک‌ترین قمرهای مریخ است و مأموریت امید امارات تصاویر جدیدی را از آن منتشر کرده که از فاصله 100 کیلومتری این جرم سماوی تهیه شده است و نزدیک‌ترین نگاه به این جسم را ارائه می‌کند. این تصویر حالا نظریه‌ای را به چالش می‌کشد که می‌گفت این قمر از کمربندی سیارکی به‌سمت مریخ کشیده شده است.

به‌ گزارش اسکای نیوز، سازمان فضایی امارات متحده عربی در بیانیه‌ای در کنار این تصاویر اعلام کرد: «این تصاویر و مشاهدات نمایانگر گامی مهم به‌سمت جلو درزمینه درک دیموس، اتمسفر، ترکیبات و منشأ آن است و به آگاهی کلی‌تر ما پیرامون مریخ کمک می‌کند.»

برای مثال، مشاهدات فضاپیمای امید امارات از ترکیبات دیموس حاکی از آن است که این ماه از خود مریخ به‌وجود آمده است. این اکتشاف می‌تواند تأثیر مهمی درزمینه بحث پیرامون موضوع جنجالی منشأ این جسم سماوی داشته باشد.

دیموس نخستین‌بار در سال 1877 کشف شد و از آن زمان تاکنون فضاپیماهای مختلفی از آن عکاسی کرده‌اند. برای نمونه، Mariner 9 ناسا در سال 1971 تصویری را از این قمر تهیه کرد. اما فاصله این فضاپیماها همیشه با دیموس زیاد بوده است.

درک ما از منشأ قمرهای مریخ می‌تواند اشتباه باشد

اکنون داده‌های جدید مأموریت فضاپیمای امید که با طیف‌سنج فروسرخ تهیه شده‌اند، نشان می‌دهند که دیموس و سایر اقمار کوچک مریخ مثل «فوبوس» بیشتر از آنکه شبکه به سیارک‌های نوع D باشند، به سنگ‌های بازالتی سیاره سرخ شباهت دارند.

«هزا المتروشی»، رئیس بخش علمی مأموریت مریخ امارات می‌گوید: «اینکه این سیارک‌ها چگونه به مدار فعلی خود رسیده‌اند، هنوز یک حوزه مطالعاتی فعال است و هر اطلاعات جدیدی که بتوانیم درباره این دو قمر به‌دست آوریم، به‌خصوص در مورد دیموس که کمتر رصد شده است، پتانسیل این را دارد که دریچه جدیدی برای درک اقمار مریخ باشد.»

مأموریت مریخ امارات تأیید کرده است که آن‌ها یک سال دیگر به گردش به دور همسایه زمین ادامه می‌دهند و می‌خواهند تحقیقات مختلفی را ازجمله درزمینه تصویرسازی از اقلیم سیاره سرخ به انجام برسانند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی