ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخراج از کار
کارآفرینی

مجمع جهانی اقتصاد: عواملی مانند هوش مصنوعی تا 5 سال دیگر 83 میلیون شغل را از بین می‌برند

اگرچه مشاغل بسیاری از بین خواهند رفت، اما شغل‌های جدیدی به‌وجود می‌آیند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۵:۰۰

مجمع جهانی اقتصاد در گزارش جدید خود با پرس‌وجو از بیش از 800 شرکت در سراسر دنیا اعلام کرده است که در 5 سال آینده تحت‌تأثیر عوامل مهمی مثل هوش مصنوعی، حدود 83 میلیون شغل از بین می‌رود و جای خود را به حدود 69 میلیون شغل جدید می‌دهد. درنتیجه، در این میان 14 میلیون جایگاه شغلی به‌طور کامل ناپدید می‌شود.

به گزارش CNN، مجمع جهانی اقتصاد می‌گوید حدود یک‌چهارم مشاغل جهان در 5 سال آینده دستخوش تغییر می‌شوند. این سازمان در گزارشی موسوم به «آینده مشاغل» پیش‌بینی کرده است که تا سال 2027 حدود 14 میلیون شغل از صحنه روزگار محو شود، چون 83 میلیون شغل از بین می‌رود، اما تنها 69 میلیون شغل جدید جای آن‌ها را می‌گیرد.

مجمع جهانی اقتصاد می‌گوید یافته‌های این گزارش عمدتاً مبتنی بر پرس‌وجو از 803 شرکت با مجموع 11.3 میلیون کارمند در 45 کشور مختلف دنیا تنظیم شده است. این سازمان باور دارد که هوش مصنوعی ازجمله اصلی‌ترین دلایلی خواهد بود که در کنار موضوعاتی مثل تغییرات اقلیمی بر این تغییرات گسترده دامن می‌زند.

در سال‌های آینده تقاضا برای کدام شغل‌ها بیشتر می‌شود؟

در سال‌های پیش رو، شرکت‌ها به کارمندان جدیدی احتیاج خواهند داشت تا بتوانند در پیاده‌سازی و مدیریت سیستم‌های هوش مصنوعی به آن‌ها کمک کنند. مجمع جهانی اقتصاد باور دارد که استخدام نیرو درزمینه تحلیل داده، یادگیری ماشینی و امنیت سایبری، تا سال 2027 با افزایش 30 درصدی همراه می‌شود.

بااین‌حال، هوش مصنوعی بسیاری از مشاغل را در معرض خطر قرار خواهد داد. این گروه پیش‌بینی می‌کند که تا پنج سال دیگر تعداد افراد شاغل در حوزه‌های مرتبط با ثبت اطلاعات، بایگانی و کارهای مدیریتی 26 میلیون نفر کمتر شود. علاوه‌براین، افرادی که مسئول ورود اطلاعات به سیستم‌ها هستند یا به‌عنوان منشی فعالیت می‌کنند، احتمالاً بزرگ‌ترین آسیب را از گسترش ابزارهای هوش مصنوعی خواهند دید.

شرکت‌ها تخمین می‌زنند که درحال‌حاضر حدود 34 درصد از تمام امور اداری توسط ماشین‌ها انجام می‌شود، اما این رقم احتمالاً تا سال 2027 به 42 درصد خواهد رسید. ازاین‌رو، کسب‌وکارها درحال بازتعریف مهارت‌های لازم برای کارمندان خود هستند. براساس این گزارش، شرکت‌ها حالا برای توانایی استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی نسبت به برنامه‌نویسی کامپیوتری ارزش بیشتری قائل‌ هستند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی