ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اورانوس
علمی

آب مایع در زیر یخ‌ها؛ چهار قمر بزرگ اورانوس احتمالاً لایه‌ای از اقیانوس مایع دارند

محققان می‌گویند بزرگ‌ترین قمرهای اورانوس در زیر لایه‌های یخی خود دارای اقیانوس‌های بزرگی به شکل مایع هستند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۳:۳۰

سیاره اورانوس حداقل 27 قمر دارد و همه آن‌ها مثل سیاره اصلی سرد و یخی هستند. اما در میان بزرگ‌ترین قمرهای این کره، چهار ماه وجود دارند که احتمالاً در لایه‌های زیرین خود دارای اقیانوس‌هایی به عمق چندین کیلومتر هستند.

به گزارش گیزمودو، محققان می‌گویند چهار قمر اورانوس احتمالاً آنقدر بزرگ هستند که بتوانند گرمای داخلی خود را حفظ کنند و محیط احتمالاً جامد درونشان را به حالت مایع درآورند.

«جولی کاستیلو-روگز»، دانشمند سیاره‌شناس آزمایشگاه پیشران جت ناسا می‌گوید: «وقتی حرف از بدنه‌های کوچک – سیاره‌های کوتوله و قمرها – به میان می‌آید، سیاره‌شناس‌ها پیش‌تر شواهد وجود اقیانوس در چندین محیط نامحتمل ازجمله در سیاره‌های کوتوله سرس و پلوتو و میماس، قمر زحل را پیدا کرده بودند. مکانیزم‌هایی در کار است که ما به‌طور کامل آن‌ها را درک نمی‌کنیم.»

تیمی به رهبری کاستیلو-روگز چندی قبل به بررسی داده‌های ثبت‌شده از اورانوس توسط فضاپیمای وویجر 2، رصدهای زمینی و اطلاعات مأموریت‌های گالیله، کاسینی، Dawn و New Horizons پرداختند. آن‌ها از این اطلاعات در ترکیب با مدل‌هایی استفاده کردند که برای تشخیص تخلخل قمرهای اورانوس و پتانسیل حفظ گرما در آن‌ها ساخته شده بودند.

قمرهای بزرگ اورانوس گرمای خود را حفظ می‌کنند

نتیجه این بود که از میان این پنج قمر فقط «میراندا»، کوچک‌ترین آن‌ها، خیلی زودتر از انتظار گرمای خود را از دست می‌داد. بااین‌حال، ظاهراً چهار قمر دیگر – به‌خصوص «تیتانیا» و «اوبرون» – در اطراف هسته خود گوشته‌ای سنگی دارند که می‌تواند اقیانوس‌ها را گرم و در حالت مایع نگه دارد. نام دو قمر دیگر «آریل» و «اومبریل» است.

محققان همچنین دریافتند که این قمرها احتمالاً کلرید و آمونیاک دارند. این عناصر می‌توانند به‌عنوان عایقی در برابر سرما عمل کند و جلوی یخ‌زدن اقیانوس‌ها را بگیرد. نتایج این پژوهش در مجله Geophysical Research منتشر شده است.

اورانوس اخیراً با تلسکوپ‌های متعددی مورد بررسی قرار گرفته و یکی از آن‌ها تلسکوپ فضایی هابل است. این تلسکوپ نشان داد که یک لکه سفید بزرگ روی این سیاره وجود دارد و احتمالاً یک یخ عظیم درحال بزرگ‌ترشدن است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی