ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

موش آزمایشگاهی
میان رشته ای

موش‌ها در آزمایشگاه با قدرت ذهن خود اشیا را در محیط واقعیت مجازی تکان دادند

محققان در آزمایشی با کمک هوش مصنوعی توانستند این امکان را در موش‌ها ایجاد کنند تا با فکرکردن بتوانند اشیای واقعیت مجازی را تکان دهند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۲۲:۰۰

دانشمندان از هوش مصنوعی استفاده کرده‌اند تا به موش‌ها بیاموزند که چطور می‌توانند تنها با قدرت ذهن خود اشیا را در محیط واقعیت مجازی (VR) حرکت دهند. نتیجه این آزمایش دستیابی به شکلی از تلکینسیس یا دورجُنبی در موش‌هاست که می‌تواند به ما در درک کارکردهای مغز کمک کند و حتی در پیاده‌سازی این روش در انسان‌ها به کار بیاید.

گروهی از پژوهشگر مؤسسه پزشکی هاوارد هیوز در ویرجینیای آمریکا در آزمایشی به‌دنبال این رفتند که ببینند فعالیت الکتریکی در هیپوکامپ مغز موش‌ها چگونه است. آن‌ها در این آزمایش از فناوری واقعیت مجازی کمک گرفتند تا اجازه دهند موش‌ها به حرکت‌دادن توپ در محیط مجازی عادت کنند.

اگر موش‌ها می‌توانستند توپ را در محیط VR به ستون مرتفعی ببرند، به‌عنوان جایزه آب دریافت می‌کردند. محققان در مرحله آموزش موش‌ها را روی تردمیل گردانه‌ای قرار داده بودند، اما زمانی که جانوران به آزمایش عادت کردند، تردمیل از معادله حذف شود.

هوش مصنوعی کنترل اشیا مجازی با ذهن را در موش‌ها ممکن کرد

در این مرحله موش‌ها به یک سیستم هوش مصنوعی وصل شدند که تعلیم داده شده بود تا پیوند میان فعالیت مغزی موش‌ها و موقعیت حیوان در محیط مجازی را یاد بگیرد. در پایان تحقیق مشخص شد که موش‌ها می‌توانند صرفاً با فکرکردن به جایی که می‌خواهند توپ را در محیط مجازی به آن منتقل کنند، توپ را حرکت دهند.

محققان می‌گویند هوش مصنوعی با موفقیت توانست از رابط میان مغز و ماشینی که محققان ساخته بودند، استفاده کند. این رابط طراحی شده بود تا بتواند محیط مدنظر موش برای حرکت‌دادن اشیا در فضای VR را تعیین نماید. این پژوهش نشان داد که موش‌ها نه‌تنها می‌توانند حرکت‌دادن اشیا به محیط‌های دور را تصور کنند، بلکه می‌توانند این کار را به‌خاطر بیاورند. این تصورات باعث به‌وجودآمدن فعالیت‌هایی در مغز موش‌ها می‌شود که اجازه می‌دهد چنین آزمایش‌هایی را انجام دهیم.

در آزمایش‌های قبلی مشخص شده بود که سلول‌های مغز انسان و موش می‌توانند با یکدیگر ترکیب شوند. درنتیجه این احتمال وجود دارد که این آزمایش‌ها به‌راحتی برای مغز انسان هم قابل انجام باشد. نتایج مطالعه حاضر به‌صورت پیش‌چاپ در وب‌سایت bioRxiv منتشر شده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی