ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مومیایی
میان رشته ای

معمای «نفرین مومیایی» سرانجام حل شد؛ وجود یک قارچ در مکان‌های دفن باعث مرگ می‌شود

در گزارش جدیدی گفته شده است که در محل دفن مومیایی‌های باستانی، یک نوع قارچ وجود دارد که باعث آلوده‌شدن ریه و مرگ انسان‌ها می‌شود.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۲۳:۵۹

برای چندین سال گزارش‌هایی درباره یک نفرین مرموز باستانی منتشر شده است که از آن به‌عنوان «نفرین مومیایی» یاد می‌شود و ظاهراً هر کسی که برای محل استراحت پایانی یک مومیایی باستانی مزاحمت ایجاد کند، گرفتار آن می‌شود. اکنون در گزارش جدیدی ادعا شده که این نفرین ممکن است درواقع یک نوع قارچ به نام «آسپرژیلیوس فلاووس» (Aspergillus flavus) باشد که معمولاً در مقبره‌ها یافت می‌شود و می‌تواند با آلوده‌کردن ریه انسان‌ها، باعث مشکلات شدید سلامتی یا حتی مرگ شود.

در این گزارش به حادثه‌ای از سال 1973 در لهستان اشاره شده است که در آن، 10 نفر از 12 بازدیدکننده مقبره پادشاه کازیمیر چهارم، به‌دلیل قرارگرفتن در معرض آسپرژیلیوس فلاووس جان خود را از دست داده‌اند. از آن زمان تاکنون کارشناسان درحال بررسی خطرات احتمالی این قارچ در مقبره‌ها و سایر مکان‌های دفن باستانی هستند.

قارچ آسپرژیلیوس فلاووس

همین موضوع باعث شده است تا کارشناسان در مورد احتمال قرارگرفتن در معرض این قارچ، هنگام بازدید از بقایای مومیایی‌شده، ابراز نگرانی کنند. امسال نیز مومیایی‌های گوآناخوآتو مربوط به سال سال 1833 در مکزیکوسیتی به نمایش گذاشته شدند و برخی از کارشناسان نگران بودند که مومیایی‌ها به‌درستی مهروموم نشده باشند.

دیگر خطرات مومیایی ها و محل دفن آن‌ها

درحالی‌که ایده «نفرین مومیایی» ممکن است دور از دهن به‌نظر برسد، اما خطرات واقعی دیگری نیز درباره مومیایی‌ها و مکان‌های دفن باستانی وجود دارد. به عنوان مثال، بسیاری از مقبره‌ها و سایر مکان‌های دفن، دارای کپک‌ها و باکتری‌های خطرناکی هستند که می‌توانند منجر به بیماری‌های شدید یا حتی مرگ شوند. به همین دلیل محققان و کارشناسان در مطالعه آثار و بقایای باستانی بسیار دقت می‌کنند.

علاوه‌براین، بسیاری از مردمان باستانی از مواد سمی مانند سرب و جیوه در تدفین استفاده می‌کردند که قرارگرفتن در معرض این مواد سمی می‌تواند عواقبی جدی برای سلامت انسان‌ها به‌همراه داشته باشد. به گفته برخی محققان، قرارگرفتن در معرض همین مواد ممکن است در سقوط تمدن مصر باستان نقش داشته باشد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • sys32
    sys32 | ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲

    این خبر میدونی مال چند سال پیشه ؟؟؟؟ من راهنمایی درس میخوندم معلم علوممون اینو بهمون گفت. البته من الان 40 سالمه. واقعا این اخبار به این فسیلی لازمه دوباره گفته بشه ؟

مطالب پیشنهادی