ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نجوم و فضا

تصویر روز ناسا: ذرات هالی، غبار مریخ و راه شیری

ذرات غبار کیهانی در اوایل ماه «می» در آسمان شب دیده شدند.

سمانه نوروزی
نوشته شده توسط سمانه نوروزی | ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۲۲:۳۰

صبح کاذب به‌دلیل پراکندگی نور خورشید توسط ذرات غبار در نزدیکی صفحه‌ دایرهالبروج ایجاد می‌شود.

در تصویر امروز ناسا چه می‌بینیم؟

بارش شهابی سالانه «اتا دلوی» هنگامی رخ می‌دهد که سیاره زمین در مدار گردش خود به دور خورشید از میان بقایای به‌جا‌مانده از دنباله‌دار هالی عبور می‌کند. امسال اوج بارش شهابی اتا دلوی هم‌زمان با حضور ماه کامل «می» در آسمان بود که مانع دیده‌شدن شهاب‌های بیشتری شد. البته در اواخر دوره این بارش شهابی در ساعات اولیه صبح، آسمان خالی از مهتاب بود.

تصویر امروز ترکیبی است از تصاویری که از 28 آوریل تا 8 مه سال 2022 از منبع بارش در صورت فلکی دلو بر فراز سن پدرو د آتاکاما در شیلی گرفته شده‌اند. این تصویر تقریباً 90 شهاب اتا دلوی را نشان می‌دهد. کمان مرکزی راه شیری در آسمان نیم‌کره جنوبی پیش از طلوع خورشید قابل مشاهده است.‌

نوار کم‌نوری که در افق ظاهر شده است، «صبح کاذب» یا «نور منطقه‌البروجی» (Zodiacal light) نام دارد. این نور به‌دلیل پراکندگی نور خورشید توسط ذرات غبار در نزدیکی صفحه‌ دایرهالبروج  ایجاد می‌شود. در امتداد دایرهالبروج و نور منطقهالبروجی، سیارات درخشان ناهید، مشتری، مریخ و زحل قرار دارند؛ البته اخیراً مشخص شد که مریخ خود منبع احتمالی غبار در امتداد دایرهالبروج است که باعث ایجاد نور زودیاک می‌شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی