معاون علمی و فناوری: «اینترنت حرفهای» درخواست بعضی بچههای استارتاپی است
فیروزآبادی، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اعلام کرد اینترنت با سطح دسترسی متفاوت یک راهبرد میانی برای وضعیت موجود اینترنت است.
«روحالله دهقانی فیروزآبادی»، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، اعلام کرد اینترنت با سطح دسترسی متفاوت یک راهکار و راهبرد میانی برای وضعیت موجود اینترنت در کشور است. به گفته او، این درخواستی است که بسیاری از «خود بچههای استارتاپی» از معاونت علمی و فناوری دارند.
موضوع اینترنت طبقاتی با اسامی مختلف ازجمله «اینترنت حرفهای» یا ویژه بحث داغ ماههای اخیر بوده است و بسیاری از مدیران حوزه نوآوری، کارشناسان و رسانههای تخصصی حوزه فناوری مخالفت جدی خود را با آن نشان دادهاند و درخصوص تبعیض مشهود در اجرای چنین طرحی هشدار دادهاند.
این درحالی است که معاون رئیسجمهور در مراسم بزرگداشت روز روابطعمومی در کارخانه نوآوری روایت جدیدی از درخواستها برای دریافت این نوع اینترنت ارائه داد.
تأکید معاونت علمی بر «اینترنت حرفهای»
دهقانی فیروزآبادی در رویداد PR Day در مورد «اینترنت حرفهای» گفت: «یک راهحل این است که رها کنم. یک راهحل دیگر این است که مثل بعضی آقایان توییت بزنم و بگویم امروز با رئیسجمهور صحبت کردم و قول همکاری گرفتم، سپس همه برایم دست بزنند و فردا هم هیچ اتفاقی نیفتد.»
او همچنین گفت: «یک رویکرد هم شاید این باشد که در ظاهر نشان دهم خیلی برای اینترنت دلسوزی میکنم و کسی به من گوش نمیکند؛ بعد هم فردا در انتخابات بعدی شرکت کنم. من این رویکردها را انتخاب نکردهام. رویکرد من این بود که ببینم امروز بچههای ما برای ادامه کسبوکارشان به اینترنت نیاز دارند.»
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور همچنین در ادامه توضیحات خود، گفت: «بعضیها امروز مجبور میشوند برای بعضی از کارها به یک کشور دیگر بروند و کار خودشان را آنجا انجام دهند. پس حداقل باید بتوانیم در همین کارخانه نوآوری آزادی اینترنتی به بچهها ارائه کنیم که متفاوت باشد؛ مثل اینترنت دانشگاه.»
فیروزآبادی در ادامه توضیحات خود افزود: «هنگامی که به دانشگاه میروم، به موارد و دیتابیسهایی دسترسی دارم که اینترنت خانهام به آنها دسترسی ندارد. حتی از قدیم سرعت اینترنت در دانشگاه بهتر از اینترنت خانگی بوده است. موضوع سرعت بیشتر در دانشگاه هم در خیلی از جاهای دنیا مطرح است.»
بمیریم یا بپذیریم!
او با اشاره به عدم امکان تغییرات اساسی گفت: «بههرحال در شرایط فعلی نمیتوانیم به ۱۰۰ برسیم؛ یا باید بگوییم صفر و بمیریم یا میتوانیم بگوییم بیایید به ۲۰ یا ۴۰ برسیم و برای بچههایی که اینترنت برای آنها مهم است، تلاش کنیم.»
معاون علمی رئیسجمهور همچنین افزود: «اینها را از خودم درنیاوردهام. همین بچههایی که شاید الان بعضیهایشان اینجا باشند، به سراغ من میآیند و میگویند آیا نمیتوانی برای ما کاری انجام دهی؟ لااقل ما در اینجا [کارخانه نوآوری آزادی] بتوانیم اینترنت درستوحسابی داشته باشیم؟ این دغدغهها از خود بچهها منتقل میشود. این یک راهکار و راهبرد میانی است که امیدوارم بتوانم انجامش دهم.»
کارزار مخالفت با اینترنت طبقاتی یا تأکید بر اینترنت حرفهای؟
این اظهارنظر معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در شرایطی است که موضوع اینترنت طبقاتی پس از فیلترینگ گستردهای که از مهرماه سال 1401 رخ داد، همواره با مخالفت گسترده همراه بوده است. این مخالفت تا جایی پیش رفت که کارزاری از سوی مخالفان این طرح نیز تشکیل شد.
در پی شکلگیری این کارزار تحت عنوان «پیمان جمعی برای عدم استفاده از اینترنت طبقاتی»، مخالفان با اینترنت طبقاتی اعلام کردند: «امضاکنندگان این کارزار مخالفت شدید خود را با «اینترنت طبقاتی» تحت هر عنوانی نظیر اینترنت ویژه، اینترنت حرفهای و… اعلام میداریم و پیمان میبندیم که از این امکان تبعیضآمیز استفاده نخواهیم کرد.»
این مخالفت تا جایی است که بعد از اظهارنظر فیروزآبادی مبنی بر اینکه «خود بچههای استارتاپی» چنین درخواستی را بیان کردهاند، دوباره در شبکههای اجتماعی شاهد واکنش گسترده مخالفان اینترنت طبقاتی بودیم. برخی فعالان اکوسیستم نوآوری و استارتاپی نیز بر این موضوع تأکید کردهاند که همچنان با چنین طرحی مخالفند و خواستار شفافسازی فیروزآبادی درباره اظهارنظر خود و انتشار اسامی خواهان این اینترنت هستند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
فقط حیف عمر ما که توی این کشور رفت
طرز تفکر سیستماتیک اشتباه مملکت رو به جایی برده که به جای وقت و انرژی گذاشتن برای بهبود امور و رشد و ترقی، در حال جنگیدن و مخالفت و فیلتر و بگیر و ببند برای سادهترین امور که در دنیا حل شده هستند هستیم، با این اوصاف میشه پیشبینی کرد که 25 سال دیگه ایرانی به این شکل وجود نخواهد داشت و کشوری فقیر و احتمالا تجزیه شده و درگیر جنگهای داخلی داشته باشیم !