ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

کارزار مخالفت با اینترنت طبقاتی به‌راه افتاد

امضاکنندگان این کارزار ضمن اعلام مخالفت شدید خود با اینترنت طبقاتی، پیمان بستند تا از این امکان استفاده نکنند.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۰:۵۰

کاربران اینترنت و فعالین حوزه فضای مجازی و صنعت ICT با راه‌اندازی کارزاری، مخالفت خود را با اینترنت طبقاتی اعلام کردند؛ اینترنتی که بارها از زبان وزیر ارتباطات، نمایندگان مجلس، معاون فناوری رئیس‌جمهور و سایر مسئولان با نام‌های مختلفی همچون اینترنت ویژه، باز و حرفه‌ای مطرح شده است.

موضوع اینترنت طبقاتی پس از فیلترینگ گسترده‌ای که از مهرماه سال 1401 رخ داد، بار دیگر بر سر زبان‌ها افتاده است؛ اگرچه ایجاد دسترسی خاص به اینترنت برای اقشار مختلف موضوع تازه‌ای نیست، اما احتمال می‌رود که امسال عملی شود.

در همین راستا، کارزاری با عنوان «پیمان جمعی برای عدم استفاده از اینترنت طبقاتی» به‌راه افتاده است:

«ما امضاکنندگان این کارزار مخالفت شدید خود را با «اینترنت طبقاتی» تحت هر عنوانی نظیر اینترنت ویژه، اینترنت حرفه‌ای و… اعلام می‌داریم و پیمان می‌بندیم که از این امکان تبعیض‌آمیز استفاده نخواهیم کرد. ما نسبت به خطرات و تبعات استفاده از مواهب این آپارتاید نوین هشدار می‌دهیم و آن را نوعی رانت جهت تطمیع نخبگان و متخصصان جامعه می‌دانیم. همچنین تأکید می‌کنیم که دسترسی آزاد به اینترنت بدون فیلتر، به‌صورت برابر و برای همه، تحت قوانینی در چهارچوب حقوق بشر جهت حفظ حقوق کاربران و کسب‌وکارها، از حقوق بدیهی شهروندی است و هیچ‌کس حق ندارد با رویکردی قیم‌مآبانه تصمیم بگیرد که چه کسی حق استفاده از چه محتوا و خدماتی را دارد یا ندارد! ما، با هر شغل و هر سطح از تحصیلات، همه برابریم و همدلانه علیه تبعیض می‌ایستیم.»

شما نیز می‌توانید در این کارزار شرکت کنید و ضمن با امضاکنندگان هم‌مسیر شوید.

کارزار اینترنت طبقاتی

گفتنی است بحث اینترنت طبقاتی یا اینترنت با سطوح دسترسی متفاوت در دولت سیزدهم برای اولین‌بار در تیرماه 1401 و از زبان وزیر ارتباطات مطرح شد. او در یک برنامه زنده تلویزیونی از رفع فیلتر برخی پلتفرم‌ها برای اقشار خاص همچون اساتید دانشگاه خبر داد.

پس از فیلترینگ گسترده در پاییز سال گذشته، برخی نمایندگان مجلس از لزوم ایجاد دسترسی متفاوت برای اقشار مختلف سخن گفتند. سپس ردپای اینترنت طبقاتی در آیین‌نامه حمایت از فریلنسرها دیده شد و اتحادیه فناوران رایانه تهران نیز با انتشار اعلامیه‌ای اظهار داشت اعضای این اتحادیه می‌توانند از اینترنت بدون فیلتر بهره‌مند شوند.

معاونت حقوقی وزارت علوم نیز در نامه‌ای از رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی عالی خواست تا فهرست اعضای هیئت‌علمی خود را برای دریافت «اینترنت باز» یا همان بدون فیلتر ارسال کنند. پیشنهاد ارائه اینترنت باز به این اقشار در راستای جدیدترین مصوبه کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه بود.

معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری نیز در ابتدای هفته به دیجیاتو اعلام کرد تا دو یا سه ماه آینده، امکان دسترسی به اینترنت حرفه‌ای برای فعالین دانش‌بنیان فراهم خواهد شد.

گفتنی است نهادهای مختلف صنفی همچون نصر تهران و انجمن تجارت الکترونیک مخالفت خود را با اینترنت طبقاتی اعلام کرده‌اند. کارشناسان نیز بر این باورند که چنین دسترسی‌های متفاوتی می‌تواند منجر به خشم عمومی شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • molavy
    molavy | ۱۳ خرداد ۱۴۰۲

    دو هفته امارات بودم، اینترنت اونجا هم فیلترینگ داشت

  • Akiumarsi
    Akiumarsi | ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲

    باید این کارزار بیشتر از یک سایت صدا کند منظورم این است که هئیت علمی دانشگاه ها، سهام داران شرکت های مهم و بزرگ و مدیران عامل، نمایندگان مجلس، استارت آپ ها و فعالین در شتابدهنده ها و پارک های علم و فناوری باید مطالبه کنند امضا جمع کنند و برای دولت بفرستند این قدر باید فشار بیاریم شاید فرجی حاصل شد

  • Amirh2
    Amirh2 | ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

    یه اسمی تخریبی برای هوچی گری انتخاب شده بعد هم هر چی طرف مقابل بگه می گن طبقاتی!! اصلا خبر دارند این اینترنت حرفه ای چیه؟ چه تفاوتی با عادی داره؟ شاید توش برای دور زدن تحریم ها فکری شده باشه
    یا اصلا بدون فیلترینگش تحت نظارت باشه و تنها بعضی سایت های مورد نیاز اون قشر باز باشه. اصلا شما فکر می کنید ج.ا.ایران برای باج دادن می آد از این کار ها می کنه؟ مگه تا الان باج داده و توجهی کرده که از الان به بعدش مجبور شده باشه باج بده؟!!!
    به نظرم هی این رو طبقاتی رو می گن تا ذهن عموم مردم و خواننده رو با بار معنایی این کلمه جهت بدن نذارند خودش آزاد فکر کنه



    حداقل خودتون آزادی بیان داشته باشید بذارید نظر من منتشر بشه

  • Mohammad Sadegh Manafi
    Mohammad Sadegh Manafi | ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

    تو خود آمریکا بود کجا بود یاددم نیست فیلتر میکنند بعد اینجا میرسه میگن نه بچه 10 ساله باید آزاد باشه تو نت، اختیار مگه نداره انسان!

  • @mehran@
    @mehran@ | ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲

    دورود به شرفشون و ننگ بر ییشرف هایی که از این اینترنت استفاده کنند

مطالب پیشنهادی