رئیس ناسا جاهطلبیهای فضایی چین را تهدیدی برای تصاحب اراضی ماه میداند
رئیس ناسا در مصاحبه جدید خود، نگرانیهای خود را درباره خطر عقبماندن ایالات متحده در رقابت فضایی ابراز کرد.
«بیل نلسون»، رئیس ناسا هشدار داده است که پیشرفت پرشتاب چین در زمینه سفرهای فضایی، تهدیدی برای تصاحب اراضی سطح ماه است. نلسون در مصاحبهای جدید، نگرانیهای خود را درباره خطر عقبماندن ایالاتمتحده در رقابت فضایی ابراز کرد.
براساس مصاحبه یاهو فایننس با بیل نلسون، نگرانیهای رئیس ناسا عمدتاً به محور قطب جنوبی ماه مربوط است. تصور میشود جنوبیترین نقطه ماه حاوی یخ آب است که منبعی حیاتی برای اکتشافات آینده و مأموریتهای طولانیمدت خواهد بود. بیل نلسون میگوید که امکان ساخت سوخت موشک از طریق تبدیل آب به هیدروژن و اکسیژن، میتواند قطب جنوب ماه را به نوعی «پمپ بنزین» تبدیل کند.
بیل نلسون ضمن اشاره به سیاستها و سابقه رفتارهای چین در سیاره زمین مدعی شد:
«باید مراقب باشیم که اجرام آسمانی مانند ماه و یا مریخ، برای همه در دسترس باشند و [سفرهای فضایی به این اجرام] تبدیل به تصرف اراضی نشود. این چیزی است که ما میخواهیم از آن اجتناب کنیم.»
ناسا برای سفر به ماه با چین رقابت میکند
هشدارها و نگرانیهای رئیس ناسا درحالی مطرح شده است که مأموریت آرتمیس ناسا برای سفر به ماه با تأخیر انجام میشود. این آژانس فضایی در طی چند مأموریت قصد دارد پس از دههها، فضانوردان را به سطح ماه بازگرداند. مأموریت آرتمیس 2 قرار بود با چهار خدمه در اواخر 2024 بر روی ماه انجام شود و همچنین انتظار میرفت آرتمیس 3 اولین زن و اولین فرد رنگینپوست را در سال 2025 به ماه بفرستد. اما هر دو مأموریت بهدلیل مشکلات فنی یک سال به تعویق افتادهاند.
از سوی دیگر، بنا به گزارش رسانههای چین، این کشور اکنون قصد دارد در سال 2024 رکورد 100 مأموریت مداری را ثبت کند، که جهشی 40 درصدی نسبت به سال 2023 محسوب میشود. همچنین چین قصد دارد تا سال 2030 فضانوردان را به قطب جنوبی ماه بفرستد. این هدف نشاندهنده پیشرفت پرشتاب برنامههای فضایی این کشور تنها 20 سال پس از پرتاب اولین فضانورد خود به مدار است.
باتوجه به اینکه کشورهای مختلفی پرتابهای فضایی انجام میدهند، ناسا در تلاش است با توافقنامه آرتمیس، قوانین اساسی در این زمینه تعیین کند. در این توافقنامه که با مشارکت هفت کشور ایجاد شده است، اصول و رهنمودهایی برای اکتشاف صلحآمیز ماه و اجرام فضایی بیان شده است. درحالی که 38 کشور بهطور داوطلبانه این توافقنامه را امضا کردهاند، چین آن را امضا نکرده است، و در عوض با روسیه همکاری دارد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
خفه شید بابا. اینا هر کسی که می خواد پیشرفت کنه رو نمی تونن تحمل کنند و هزارتا اتهام بهش می چسبونن
دیگ به دیگ میگه روت سیاه