ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی
هوش مصنوعی

بیل گیتس می‌گوید هوش مصنوعی در حل مشکلات انسان‌ها جادو نمی‌کند

گیتس همچنین آینده‌ای را پیش‌بینی نمی‌کند که در آن مردمان جهان برای توقف توسعه هوش مصنوعی با یکدیگر موافقت کرده باشند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۴:۳۰

«بیل گیتس» همیشه یکی از علاقه‌مندان هوش مصنوعی بوده و حتی پیش از ظهور گسترده این فناوری در سال‌های گذشته، به آن فکر می‌کرده است. بااین‌وجود، هم‌بنیان‌گذار مایکروسافت در مصاحبه جدیدی گفته که هوش مصنوعی در حل مشکلاتی که انسان‌ها در آن مهارت ندارند، جادو نمی‌کند.

هوش مصنو‌عی تاکنون ثابت کرده است که در چندین زمینه، ازجمله داروسازی و کشاورزی می‌تواند بسیار کاربردی باشد؛ همچنین گیتس و بنیاد او نیز روی این چندین زمینه تمرکز دارند. اما با وجود تمام این قابلیت‌ها و موفقیت‌های هوش‌ مصنوعی که از سال گذشته شاهد آن‌ها بوده‌ایم، درباره محدودیت‌های این فناوری نیز گزارش‌های زیادی وجود دارد.

بیل گیتس درباره هوش مصنوعی

گیتس به‌تازگی در پادکست Armchair Expert، طی مصاحبه با «دکس شپرد» درباره برخی از این محدودیت‌ها صحبت کرده است. او می‌گوید:

«اگر مشکلی وجود دارد که انسان‌ها نمی‌توانند آن را حل کنند، تکنیک‌های موجود رویکرد جدیدی ایجاد نمی‌کنند.»

به‌ عبارت دیگر، از نظر بیل گیتس، مدل‌های هوش مصنوعی فعلی، علی‌رغم قابلیت‌های فراوانی که دارند، جادویی نیستند. آن‌ها فقط در انجام کارهایی که انسان‌ها آن‌ها را آهسته‌تر انجام می‌دهند، سرعت بالایی دارند.

او در ادامه می‌گوید:

«فکر می‌کنم هوش مصنوعی در مشاوره ذهنی می‌تواند نقشی داشته باشد، اما باید در این مورد بسیار مراقب باشیم. توسعه آن به کارهای زیادی نیاز دارد که هنوز انجام نشده است.»

حوزه دیگری که گیتس عقیده دارد مدل‌های هوش مصنوعی فعلی در آن دچار لغزش می‌شوند، حل مسائل پیچیده ریاضی است.

بااین‌حال، گیتس می‌گوید که همیشه نسبت به هوش مصنوعی خوش‌بین است و این محدودیت‌ها دلیلی برای کنارگذاشتن این فناوری نیست. همچنین او درحالی‌که به مردم و ملت‌ها حق می‌دهد که در شرایط موردنیاز با هوش مصنوعی مخالفت کنند، اما آینده‌ای که در آن مردمان جهان برای توقف توسعه این فناوری با یکدیگر موافقت کرده باشند، پیش‌بینی نمی‌کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی