ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خطر هوش مصنوعی
هوش مصنوعی

بیل گیتس: خطرات هوش مصنوعی واقعی اما قابل کنترل هستند

گیتس می‌گوید هوش مصنوعی می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند رواج دیپ‌فیک، الگوریتم‌های غیرمنصفانه و تقلب در مدارس شود، اما این مشکلات قابل حل هستند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۲ تیر ۱۴۰۲ | ۱۲:۳۰

«بیل گیتس»، یکی از بنیان‌گذاران مایکروسافت به پتانسیل هوش مصنوعی معتقد است و اغلب روی این موضوع تأکید می‌کند که مدل‌هایی مانند ChatGPT مهم‌ترین پیشرفت فناوری از زمان ظهور رایانه‌های شخصی هستند. بیل گیتس اشاره می‌کند که هرچند ظهور هوش مصنوعی می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند رواج دیپ‌فیک، الگوریتم‌های غیرمنصفانه و تقلب در مدارس شود، اما مشکلات ناشی از این فناوری قابل حل هستند.

گیتس در پست جدید وبلاگ خود با عنوان «خطرات هوش مصنوعی واقعی اما قابل کنترل هستند» نوشت:

«در میان تمام چیزهایی که درباره هوش مصنوعی نوشته شده است و این نوع نوشته‌ها کم هم نیستند، یک چیز واضح است: هیچ‌ فردی تمام جواب‌ها را نمی‌داند. نکته دیگری که برای من واضح است، این است که آینده هوش مصنوعی آنقدرها که برخی افراد فکر می‌کنند تیره‌‌و‌تار یا برعکس امیدوارکننده نیست.»

در این پست، گیتس به نحوه واکنش جامعه به پیشرفت‌های قبلی اشاره کرده تا نشان دهد که انسان‌ها با تغییرات عمده گذشته سازگار شده‌اند و این کار را با هوش مصنوعی نیز انجام خواهند داد:

«برای مثال، تأثیر زیادی روی آموزش خواهد داشت، اما ماشین‌حساب‌های دستی چند دهه پیش نیز همینطور بودند و اخیراً امکان استفاده از رایانه در کلاس‌های درس نیز فراهم شده است.»

به باور هم‌بنیان‌گذار مایکروسافت، مقرراتی که این فناوری به آن نیاز دارد، «محدودیت سرعت و کمربند ایمنی» است:

«پس از اینکه اولین خودروها وارد جاده شدند، اولین تصادف‌ها رخ داد. اما ما خودروها را ممنوع نکردیم، بلکه محدودیت‌های سرعت، استانداردهای ایمنی، الزامات صدور گواهینامه، قوانین رانندگی در حالت غیرطبیعی و سایر قوانین جاده‌ای را پذیرفتیم.»

نگرانی‌های گیتس از هوش مصنوعی

گیتس البته نسبت به برخی از چالش‌های ناشی از پذیرش این فناوری مانند تغییر نحوه کار انسان‌ها، توهم یا تمایل مدل‌هایی مانند ChatGPT به ساخت حقایق، اسناد و افراد ابراز نگرانی کرده است. او برای مثال به دیپ‌فیک اشاره کرده که با کمک آن‌ها می‌توان برای اهداف کلاهبرداری هویت اشخاص دیگر را جعل کرد.

او همچنین نگرانی خود نسبت به قابلیت مدل‌های هوش مصنوعی برای جستجو آسیب‌پذیری‌های نرم‌افزاری مورد نیاز برای نفوذ به رایانه‌ها را ابزار کرده است. گیتس برای مقابله با چنین خطراتی، تشکیل یک نهاد نظارتی جهانی مانند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را پیشنهاد کرده است.

گیتس یکی از بزرگ‌ترین طرفداران هوش مصنوعی و قانونمندکردن آن است. او همچنین هنوز رابط نزدیکی با مایکروسافت دارد؛ شرکتی که در OpenAI سرمایه‌گذاری زیادی کرده و ChatGPT را به محصولات اصلی خود ازجمله آفیس اضافه کرده است. گیتس اخیراً گفته بود که هوش مصنوعی می‌تواند کاربران را از گوگل و آمازون بی‌نیاز کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی