ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی احساسی
هوش مصنوعی

ترند بعدی شرکت‌های فناوری می‌تواند «هوش مصنوعی احساسی» باشد

«هوش مصنوعی احساسی» به ربات‌های تازه توسعه‌یافته کمک می‌کند تا احساسات انسانی را بهتر درک کنند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ | ۰۹:۰۰

به گفته برخی کارشناسان، روند غیرمنتظره جدیدی که ممکن است در آزمایش‌‌ شرکت‌های مختلف روی فناوری هوش مصنوعی در محصولاتشان شکل بگیرد، استفاده از مدل‌هایی با نام «هوش مصنوعی احساسی» خواهد بود که به ربات‌های تازه توسعه‌یافته کمک می‌کند احساسات انسانی را بهتر درک کنند.

طبق گزارش جدید Enterprise Saas Emerging Tech Research PitchBook، این فناوری از سنسورهایی برای تشخیص ورودی‌های بصری، صوتی و محتواهای دیگر در ترکیب با یادگیری ماشینی و روانشناسی برای شناسایی احساسات انسانی استفاده می‌‎کند.

درحال‌حاضر برخی ارائه‌دهندگان بزرگ خدمات ابری سرویس‌هایی را ارائه می‌کنند که دسترسی به قابلیت‌های هوش مصنوعی احساسی را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد، مانند خدمات شناختی Emotion API متعلق به Microsoft Azure یا سرویس شناسایی خدمات وب آمازون.

راه‌های به‌کارگیری هوش مصنوعی احساسی

«درک هرناندز»، تحلیلگر ارشد PitchBook، در این گزارش می‌نویسد:

«با گسترش دستیارهای هوش مصنوعی و تعاملات کاملاً خودکار انسان و ماشین، هوش مصنوعی احساسی تفسیرها و پاسخ‌هایی شبیه انسان را وعده می‌دهد. دوربین‌ها و میکروفون‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از سخت‌افزار هوش مصنوعی احساسی هستند. آن‌ها می‌توانند روی لپ‌تاپ، گوشی یا به‌صورت جداگانه در فضایی فیزیکی قرار بگیرند. سخت‌افزار پوشیدنی نیز احتمالاً راه دیگری برای استفاده از هوش مصنوعی احساسی فراهم می‌کند.»

این گزارش استدلال می‌کند که اگر کسب‌و‌کارها دستیاران هوش مصنوعی را برای مدیران و کارمندانشان مستقر کنند، و چت‌بات‌های هوش مصنوعی به نمایندگان شرکت‌ها در واحد خدمات مشتریان تبدیل شوند، این فناوری بدون قابلیت تشخیص تفاوت جمله «منظور شما چیست؟» در حالت‌های عصبانی و گیج، چگونه می‌تواند به‌درستی عمل کند؟

البته همان‌طور که در این گزارش اشاره‌شده، مقررات هوش مصنوعی مانند قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا که استفاده از سیستم‌های تشخیص احساسات را برای کارهایی مانند آموزش ممنوع می‌کند، ممکن است با این ایده مخالفت کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • nima_sadeghi
    nima_sadeghi | ۱۹ شهریور ۱۴۰۳

    کلمات و جملات که حرارت ندارند ولی مغز ما تا حدودی خودکار میفهمه این نوشته در چه حالت روانی نوشته شده. خطا هم داریم البته
    روزی ماشین هم به این قابلیت مجهز میشه

مطالب پیشنهادی