ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پنتاگون
هوش مصنوعی

دردسر تازه تیک پولی توییتر و هوش مصنوعی؛ تصویر جعلی انفجار پنتاگون خبرساز شد

تصویری ساخته‌شده با هوش مصنوعی از حمله به وزارت دفاع آمریکا که توسط اکانت جعلی بلومبرگ منتشر شده بود، خیلی‌ها را به اشتباه انداخت.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۷:۰۰

همان‌طور که بسیاری حدس می‌زدند، ترکیب ابزارهای هوش مصنوعی مولد و فروش تیک آبی در توییتر باعث نشر خبری اشتباه پیرامون انفجار در وزارت دفاع آمریکا شد. بسیاری از اکانت‌های پرطرفدار هم فریب این اشتباه را خوردند و این خبر جعلی حتی به شبکه‌های تلویزیونی و رسانه‌های رسمی راه پیدا کرد.

به گزارش تک‌کرانچ، روز دوشنبه تصویری جعلی از وقوع انفجار در پنتاگون که ظاهراً توسط ابزارهای هوش مصنوعی ساخته شده بود، در سطح اینترنت دست‌به‌دست می‌شد. اندکی بعد اکانت توییتر Bloomberg Feed که تیک آبی داشت، این تصویر را به اشتراک گذاشت و مدعی شد که در نزدیکی ساختمان وزارت دفاع انفجاری رخ داده است.

با توجه به اینکه نام این اکانت بسیار غلط‌انداز بود و به‌راحتی می‌شد آن را با اکانت‌های رسمی خبرگزاری بلومبرگ اشتباه گرفت، این شایعه بیش از قبل در فضای وب پخش شد. حتی شبکه خبری روسی RT هم این تصویر را به اشتراک گذاشت، اما بعداً اقدام به حذف توییت خود کرد.

چندین اکانت توییتری با صدها هزار دنبال‌کننده مثل Deltaone ،OSINTdefender و Whale Chart هم اقدام به انتشار این خبر کردند. یک شبکه تلویزیونی در هند نیز گزارش نادرست انفجار در پنتاگون را به اطلاع مخاطبان خود رساند. اکانت Bloomberg Feed درنهایت از دسترس خارج شد و هنوز مشخص نیست که منبع اصلی انتشار این تصویر کجا بوده است. بااین‌حال، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده که این تصویر واقعی نیست.

با وجود هوش مصنوعی نمی‌توان به هیچ تصویری اعتماد کرد

این اولین‌باری نیست که یک تصویر جعلی به‌سرعت در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شود. پیش‌تر تصاویر جعلی دستگیری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا و پاپ فرانسیس با پوشاک بالنسیاگا هم منتشر شده بود. اما این احتمالاً نخستین‌باری است که تبعات جدی ابزارهای هوش مصنوعی مولد در کنار بستری که برای نشر اطلاعات نادرست در توییتر به‌وجود آمده است، در کنار یکدیگر موجب انتشار چنین دروغ بزرگی می‌شوند.

هفته گذشته مدیران شرکت‌های هوش مصنوعی ازجمله «سم آلتمن» از OpenAI به کنگره رفتند تا درباره خطرات این فناوری با قانون‌گذاران صحبت کنند. حالا باید دید که در آستانه انتخابات سال آینده ایالات‌متحده چه تدابیری برای جلوگیری از نشر این‌گونه اخبار نادرست اتخاذ خواهد شد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی