ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی

خیره‌کننده اما غیرواقعی؛ این رویدادهای تاریخی را هوش مصنوعی ساخته است

گروهی از کاربران با کمک ابزارهای هوش مصنوعی مشغول خلق تصاویر واقع‌گرایانه رویدادهایی هستند که وجود خارجی نداشته‌اند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۹ فروردین ۱۴۰۲ | ۱۷:۰۰

شبکه اجتماعی ردیت اخیراً پر شده است از تصاویری که واقعی به‌نظر می‌رسند، اما در حقیقت مصنوعی هستند. درواقع کاربران با کمک مدل هوش مصنوعی Midjourney وقایعی را خلق می‌کنند که به‌خاطر شباهتشان به واقعیت احتمالاً در آینده بسیار بحث‌برانگیز خواهند شد.

پلتفرم Midjourney هفته گذشته با تولید تصاویری غیرواقعی از دستگیری «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا جنجالی شد. حالا کاربران بیشتری به سراغ این مدل هوش مصنوعی رفته‌اند و با کمک آن صحنه‌هایی را به‌وجود می‌آورند که در واقعیت وجود نداشته و ندارند.

یکی از کاربران ردیت چند روز پیش با Midjourney تصویری از پاپ فرانسیس را ایجاد کرد که در آن کاپشنی حجیم به رنگ سفید پوشیده بود و شباهتش به واقعیت باعث شد این تصاویر به دفعات در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست شوند.

عده دیگری از کاربران خیلی زود دست به خلق تصاویری زدند که یادآور عکاسی خبری در روایت‌های مهم تاریخی است. برای مثال، یکی از این تصاویر «طاعون آبی» در روسیه و دیگری «شفق قطبی در آسمان لندن» را نشان می‌دهد که هیچ‌کدام واقعی نیستند.

درخصوص شفق قطبی لندن، ظاهراً این پدیده در سال 2012 بر اثر طوفان خورشیدی قدرتمندی به‌وجود آمده بود که موجب آتش‌سوزی‌هایی در شبکه برق شهر شیکاگو شد. کاربران ردیت با کمک Midjourney تصویر همه این اتفاقات خیالی را به‌شکلی واقع‌گرایانه تولید کرده‌اند.

بخشی از این تصاویر بسیار واقع‌گرایانه‌تر به‌نظر می‌رسند. برای نمونه، تصویری تحت عنوان «زلزله 9.1 ریشتری و سونامی در آمریکای شمالی در سال 2001» منتشر شده است که گویی خانه‌های شهروندان آسیب دیده و بسیاری از مردم سرگردان و مصیبت‌زده شده‌اند.

یک کاربر ردیت حتی سعی کرده است برای تئوری‌پردازانی که می‌گویند سفر انسان به ماه واقعی نبوده است، تصاویری تولید کند که در آن Midjourney به‌ظاهر پشت‌صحنه ضبط تصاویر ماه در استودیو را نشان می‌دهد.

با توجه به اینکه ابزار مطمئنی برای تشخیص تصاویر واقعی از غیرواقعی وجود ندارد، گسترش این تصاویر می‌تواند آسیب بزرگی به اعتماد عمومی وارد کند و حتی در مواردی موجب هراس اجتماعی شود. ساعاتی قبل گروهی از فعالان حوزه فناوری در نامه‌ای خواستار توقف موقت توسعه ابزارهای پیشرفته هوش مصنوعی شدند. آن‌ها معتقدند این ابزارها می‌توانند بشریت را در معرض ریسک قرار دهند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Mohammad Sadegh Manafi
    Mohammad Sadegh Manafi | ۱۰ فروردین ۱۴۰۲

    ماه رفتن ساختگیه! به خود طرف گفتن بیا دستت رو بذار رو انجیل قسم بخور فرار کرد

مطالب پیشنهادی