ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انتقاد جفری هینتون از رهبران فناوری
هوش مصنوعی

انتقاد تند پدرخوانده هوش مصنوعی‌ از رهبران فناوری: ماسک و زاکربرگ الیگارش هستند

پدرخوانده هوش مصنوعی می‌گوید بسیاری از افراد در شرکت‌های فناوری به‌طور علنی خطرات هوش مصنوعی را کم‌اهمیت جلوه می‌دهند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۶ مرداد ۱۴۰۴ | ۱۱:۰۰

«جفری هینتون»، پدرخوانده هوش مصنوعی، در اظهارنظری تند گفت بسیاری از افراد در شرکت‌های فناوری به‌طور علنی خطرات هوش مصنوعی را «کم‌اهمیت جلوه می‌دهند». او رهبران بزرگ فناوری مانند «ایلان ماسک»، مالک xAI، و «مارک زاکربرگ»، مدیرعامل متا، را «الیگارش» خواند و گفت که به آنها برای مدیریت ایمن هوش مصنوعی اعتماد ندارد. او در میان تمام چهره‌های سرشناس این صنعت، فقط یک نفر را استثنا می‌کند: «دمیس هاسابیس»، مدیرعامل گوگل دیپ‌مایند.

جفری هینتون که چند سال قبل برای صحبت آزادانه درباره خطرات بنیادی هوش مصنوعی از گوگل استعفا داد، اکنون در پادکست One Decision شدیدترین انتقادات خود را متوجه رهبران این صنعت کرد. او گفت: «افرادی که هوش مصنوعی را کنترل می‌کنند، افرادی مانند ماسک و زاکربرگ، الیگارش هستند.» وقتی از او پرسیده شد که آیا به آنها برای مدیریت این فناوری قدرتمند اعتماد دارد، پاسخ داد: «فکر می‌کنم وقتی آنها را الیگارش خواندم، شما پاسخ این سؤال را می‌دانید.»

انتقاد پدرخوانده هوش مصنوعی از رهبران فناوری

در میان تمام این بدبینی‌ها، هینتون یک نفر را به عنوان فردی که خطرات را جدی می‌گیرد، استثنا کرد. او گفت: «دمیس هاسابیس، او واقعاً خطرات را درک می‌کند و واقعاً می‌خواهد کاری در این مورد انجام دهد.»

انتقاد پدرخوانده هوش مصنوعی از رهبران فناوری

دمیس هاسابیس، برنده جایزه نوبل شیمی ۲۰۲۴، سابقه‌ای متفاوت دارد. او که زمانی امیدوار بود رقابت هوش مصنوعی توسط دانشگاهیان و دانشمندان هدایت شود، شرکت خود را در سال ۲۰۱۴ با این شرط به گوگل فروخت که یک هیئت نظارت بر اخلاق هوش مصنوعی ایجاد شود. هاسابیس خود نیز بارها درمورد خطرات بلندمدت هوش مصنوعی هشدار داده و خواستار ایجاد یک نهاد نظارتی بین‌المللی برای قانون‌گذاری بر این فناوری شده است.

هینتون معتقد است که مشکل بزرگ‌تر، فرهنگ حاکم بر شرکت‌های فناوری است. او می‌گوید: «بسیاری از افراد در شرکت‌های بزرگ، به نظر من، به‌طور علنی درحال کم‌اهمیت جلوه‌دادن خطر هستند.» او می‌گوید حتی زمانی که در گوگل بود، این شرکت او را تشویق می‌کرد که بماند و بر روی مسائل ایمنی کار کند، اما او در آخر تصمیم گرفت تا برای صحبت آزادانه و بدون محدودیت، از سِمت خود کناره‌گیری کند.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی