
ناشران خبر حالت هوش مصنوعی گوگل را ابزار سرقت محتوا میدانند
ناشران اعلام کردند ممکن نبودن انصراف از بخش حالت هوش مصنوعی گوگل تهدیدی جدی برای ترافیک و درآمد آنهاست.

اتحادیه ناشران خبر در آمریکا حالت جدید هوش مصنوعی گوگل در موتور جستجو (AI Mode) را سرقت محتوا خوانده و میگوید گوگل بدون بازگرداندن درآمد و ترافیک، محتوا را بهزور میگیرد و استفاده میکند. اسناد داخلی نشان میدهند گوگل چندین گزینه برای امکان انصراف ناشران از حالت هوش مصنوعی در نظر گرفته بوده اما درنهایت تصمیم گرفته هیچکدام را اجرا نکند.
انتقاد ناشران از حالت هوش مصنوعی گوگل
طبق گزارش «9to5google»، در بیانیهای که منتشر شده، اتحادیه خبری «News/Media Alliance» با حمایت ناشران بزرگی مثل «Condé Nast» و «Vox Media»، گوگل را متهم کرده که با تغییرات اخیر در نتایج جستجو و بهرهگیری از هوش مصنوعی، ترافیک و درآمد ناشرانی را که واقعاً محتوا تولید میکنند، کاهش داده. این محتوا برخلاف مطالب بازنشرشده یا تولیدات کاربران، نتیجه تحقیق، گزارش میدانی و نگارش اختصاصی خود رسانههاست.
در این بیانیه آمده است:
«لینکها آخرین امتیاز ارزشمند جستجو بودند که به ناشران ترافیک و درآمد میدادند. گوگل این محتوا را بدون رضایت ناشران و بدون هیچ منفعتی برای آنها، بهزور جمعآوری و در محصولات مبتنیبر هوش مصنوعی خود استفاده میکند؛ این دقیقاً سرقت است. راهحلهای وزارت دادگستری باید جلوی سلطه کامل یک شرکت بر اینترنت را بگیرند.»

این اظهارات همزمان با افشای اسناد داخلی در دادگاه ضدانحصار منتشر شده؛ اسنادی که نشان میدهند گوگل برای اینکه ناشران بتوانند از نمایش محتوای خود در بخش AI Overviews یا همان SGE انصراف بدهند، گزینههای مختلفی را بررسی کرده اما درنهایت تصمیم گرفته هیچکدام از این گزینهها را مطرح نکند.
گوگل گزینههایی مانند حفظ وضعیت فعلی کنترل ناشران و جداسازی کامل ابزارهای هوش مصنوعی از بخش جستجو را بررسی کرده بود اما جداسازی کامل این بخش را خط قرمز میدانست و هیچگاه آن را در نظر نگرفت.
محدودیت خروج از حالت هوش مصنوعی گوگل
اکنون ناشران اگر بخواهند محتوای آنها در حالت هوش مصنوعی استفاده نشود، باید کامل از موتور جستجو انصراف دهند که عملاً عملی نیست. درحالحاضر، ناشران فقط میتوانند با غیرفعالکردن نمایش محتوای خود در بخشهایی مثل قطعههای متنی کوتاه یا همان «Snippets»، میزان استفاده از مطالب خود در حالت هوش مصنوعی گوگل را کاهش دهند اما این روش تأثیر چندانی ندارد؛ چون با رواج پاسخهای مبتنیبر هوش مصنوعی، این متنهای سنتی کمتر نمایش داده میشوند.
گوگل در واکنش به این یادداشت به بلومبرگ گفت:
«ناشران همیشه شیوه ارائه محتوای خود به گوگل را کنترل میکردند و مدلهای هوش مصنوعی سالهاست در جستجو ادغام شدهاند تا سایتهای مرتبط را نشان بدهند و ترافیک به آنها برسانند. این اسناد فهرستی اولیه از گزینهها در فضایی درحالتوسعه است و تصمیم نهایی را نشان نمیدهد.»


احتمالاً گوگل این مسیر را انتخاب کرده زیرا اگر ناشران میتوانستند بدون اینکه کامل از نتایج جستجو خارج شوند، از نمایش محتوایشان در ابزارهای هوش مصنوعی انصراف بدهند، بسیاری از وبسایتها این گزینه را انتخاب میکردند و عملاً ابزارهای جدید گوگل کارایی خود را از دست میدادند. این تصمیم بهمنظور تقویت محصول نهایی گرفته شده اما در عمل، آسیب جدی به ناشران میزند.
نتیجه این روند تضعیف شدید صنعت نشر است که یا در آستانه نابودی قرار میگیرد یا به تولید محتوای ضعیف و کمهزینه روی میآورد تا صرفاً دیده شود. این معضل بزرگی است که گوگل باید به آن رسیدگی کند؛ زیرا کیفیت کل اینترنت را پایین میآورد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.