ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جمینای
هوش مصنوعی

گوگل می‌گوید اجرای آفلاین جمینای نانو روی گوشی‌ها به رم بالایی نیاز دارد

گوشی‌ها برای اجرای مدل‌های هوش مصنوعی باید رم بالایی داشته باشند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۲ فروردین ۱۴۰۳ | ۱۰:۰۰

مدل هوش مصنوعی جمینای گوگل چندی قبل از طریق اپ اندرویدی خود در اختیار برخی از گوشی‌ها قرار گرفت اما پیکسل 8 به این قابلیت دسترسی پیدا نکرد. حالا یکی از مدیران گوگل اعلام کرده است که اجرای مدل‌های هوش مصنوعی در گوشی‌ها به حافظه رم بالایی نیاز دارد.

«سیانگ چائو»، معاون بخش دستگاه‌ها و خدمات نرم‌افزاری گوگل در پادکست Made by Google اعلام کرد که پیکسل 8 پرو با 12 گیگابایت رم گزینه ایده‌آلی برای اجرای مدل هوش مصنوعی جمینای نانو است. اما پیکسل 8 که 4 گیگابایت رم کمتر دارد، ظاهراً نمی‌تواند تجربه جالبی در اجرای این مدل‌های هوش مصنوعی داشته باشد.

جمینای نانو باید دائماً در رم گوشی‌ها حضور داشته باشد

چائو می‌گوید گوگل می‌خواهد بخشی از قابلیت‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، مثل پاسخ هوشمند، در حافظه رم حاضر باشند. به‌عبارت دیگر، این ویژگی‌ها به‌صورت دائمی بخشی از رم را اشغال می‌کنند تا در لحظه بتوانند پاسخگوی نیازهای کاربر باشند.

البته گوگل در گفت‌وگو با وب‌سایت آرس‌تکنیکا گفته بود که گوشی‌های این شرکت درحال‌حاضر مدل جمینای را درون حافظه نگه نمی‌دارند، و برای دسترسی به چنین امکانی باید یک فلگ خاص توسعه‌دهندگان را فعال کنید.

با توجه به این این صحبت‌ها، احتمالاً این سؤال برای خیلی از کاربران پیش می‌آید که آیا اجرای آفلاین مدل جمینای نانو ارزش ازدست‌دادن بخشی از حافظه رم دستگاه را دارد یا خیر. با توجه به اینکه رم نقش مهمی در روان‌بودن دستگاه‌ها ایفا می‌کند، درگیرشدن بخشی از ظرفیت آن می‌تواند به تجربه کاربری بعضی از گوشی‌ها آسیب بزند.

اگرچه پیکسل 8 رم کافی برای اجرای مدل‌های هوش مصنوعی را ندارد، اما گوگل همچنان به کاربران این گوشی اجازه می‌دهد که به جمینای نانو دسترسی پیدا کنند، اما این دسترسی از طریق ویژگی توسعه‌دهندگان در یک آپدیت در آینده عرضه می‌شود. بنابراین توسعه‌دهندگان می‌توانند این مدل هوش مصنوعی را امتحان کنند، اما کاربران عادی که آگاهی فنی بالایی ندارند، همچنان از گود خارج خواهند ماند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی