ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی

توافق نویسندگان و استودیوهای هالیوود؛ تکلیف استفاده از هوش مصنوعی چه شد؟

نویسندگان و استودیوهای هالیوودی با یکدیگر توافق کرده‌اند و در بخشی از این قرارداد به نگرانی‌های مربوط به هوش مصنوعی پاسخ داده شده است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۵ مهر ۱۴۰۲ | ۱۹:۰۰

اتحادیه نویسندگان آمریکا (WGA) پس از کش‌وقوس‌های فراوان با اتحادیه تهیه‌کنندگان فیلم و تلویزیون (AMPTP) هالیوود به توافق رسید تا به اعتصابات خود پایان دهد. با توجه به اینکه بخشی از نارضایتی نویسندگان به مسئله هوش مصنوعی مربوط می‌شد، در این توافق به بخشی از ابهامات و نگرانی‌ها پاسخ داده شده است و شفاف‌سازی‌هایی را در این زمینه ارائه می‌کند.

در توافقی که میان نویسندگان و استودیوهای تولید آثار سینمایی و تلویزیونی حاصل شده است، علاوه بر رسیدگی به موضوعاتی مثل حقوق و مزایا، موضوع هوش مصنوعی هم نقشی پررنگ دارد.

توافق نویسندگان هالیوود درباره هوش مصنوعی چه می‌گوید؟

براساس این توافق، هوش مصنوعی نمی‌تواند برای نگارش یا بازنویسی فیلم‌نامه‌ها استفاده شود. افزون‌براین، محتواهایی که توسط هوش مصنوعی خلق می‌شوند، نمی‌توانند به‌عنوان محتوای مرجع در‌نظر گرفته شوند. بااین‌حساب، حقوق مترجمان در حفظ اعتبار ناشی از یک اثر به هوش مصنوعی انتقال نخواهد یافت.

در سطح شخصی، نویسندگان می‌توانند در صورت تمایل از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده کنند، اما شرکت‌ها نمی‌توانند نویسندگان را در پروژه‌ها به استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی وادار نمایند. به‌علاوه، استودیوها درصورتی‌که بخواهند محتوایی از یک هوش مصنوعی را برای کار به نویسندگان بدهند، باید این موضوع را به اطلاع نویسندگان برسانند.

در خلاصه قرارداد جدید WGA آمده است: «WGA حق اطمینان بابت جلوگیری از سوءاستفاده از آثار نویسندگان به‌منظور آموزش هوش مصنوعی را مطابق با [این قرارداد] یا دیگر قوانین محفوظ می‌داند.»

اگرچه اعتصابات نویسندگان آمریکا به پایان رسیده است، اما اتحادیه بازیگران موسوم به SAG-AFTRA همچنان در اعتصاب به‌سر می‌برد و بخشی از نگرانی‌های آن‌ها هم به هوش مصنوعی مربوط می‌شود. بازیگران می‌گویند خیلی از شرکت‌ها در همان اولین پروژه از بازیگران می‌خواهند بدن و صدای خود را اسکن کنند تا از این اطلاعات برای تولید محتوا با هوش مصنوعی استفاده شود. حالا باید منتظر ماند و دید تا این اتحادیه چگونه می‌تواند از حقوق اعضای خود دفاع کند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی