ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی «پژواک زندگی»
هوش مصنوعی

جاودانگی پس از مرگ؛ هوش مصنوعی تعامل با فوت‌شدگان را امکان‌پذیر می‌کند

هوش مصنوعی با یک مصاحبه ۴۵ دقیقه‌ای مشابه با تراپی، می‌تواند کلون مجازی با قابلیت تعامل از افراد ایجاد کند.

امیرحسین امام‌جمعه
نوشته شده توسط امیرحسین امام‌جمعه | ۲ دی ۱۴۰۳ | ۱۹:۴۵

پروژه Life’s Echo سعی دارد با استفاده از هوش مصنوعی و مصاحبه با افراد پیش از مرگ، بعد از فوت امکان تعامل و صحبت نزدیکان و عزیزانشان با آنها را فراهم کند.

بارگذاری افکار و شخصیت افراد روی کامپیوتر ایده چندان جدیدی نیست و از دهه‌ها قبل در فیلم‌های علمی-تخیلی وجود داشته. به چنین شخصیت‌های مجازی که با استفاده از مصاحبه با افراد زنده یا پردازش ویدیوها، متون و فایل‌های صوتی فرد ساخته می‌شوند، روح دیجیتال گفته می‌شود. چندین شرکت هم در این زمینه فعالیت‌ می‌کنند اما تاکنون استفاده از خدمات آنها فراگیر نشده است. اکنون پروژه جدیدی با نام «Life’s Echo» سعی دارد با درس‌گرفتن از اشتباهات قبلی و الهام از موفقیت‌های دیگر پروژه‌ها، از افراد یک کلون مجازی با قابلیت تعامل و صحبت با دیگران بسازد.

شرکت «پژواک زندگی» برخلاف اغلب نمونه‌‌های مشابه که روی آثار و فایل‌های باقی‌مانده از افراد فوت‌شده تمرکز دارند، می‌خواهد بر زندگان تمرکز بیشتری بکند. این شرکت از مصاحبه‌کننده‌ای مبتنی‌بر هوش مصنوعی به نام «سارا» استفاده می‌کند که طی ۴۵ دقیقه مصاحبه‌ای جامع با فرد انجام می‌دهد. طرح‌ پرسش‌های مرتبط با کودکی، زندگی شخصی، خاطرات و جزئیات فردی از کارهای ساراست. سازندگان می‌گویند مصاحبه‌ها شبیه جلسات تراپی هستند و بیش از هزار سؤال پیش‌فرض درون پایگاه داده سارا ثبت شده‌اند.

هوش مصنوعی برای دوره پس از مرگ از شما کلون می‌سازد

پس از اتمام مصاحبه، نسخه مجازی شخص با امکان تعامل و صحبت با صدای فرد، ایجاد می‌شود که نام «پژواک هوش مصنوعی» برای آن انتخاب شده است. پس از فوت، نزدیکان یا افراد دیگر درصورت رضایت، می‌توانند با متوفی صحبت کنند و جزئیات مسیر زندگی او را از زبان خودش بشنوند. البته مؤسسان پروژه Life's Echo، اهداف بزرگ‌تری دارند و می‌خواهند پایگاه داده‌ای از روح‌های مجازی برای استفاده نسل‌های بعدی پایه‌گذاری کنند.

درحال‌حاضر سرویس‌هایی مثل Character.AI می‌توانند امکان تعامل با شخصیت مجازی افراد مشهور و شخصیت‌های تاریخی را برای کاربران فراهم کنند. پلتفرم‌های تقریباً مشابه مثل HereAfter AI نیز می‌کوشند چت‌بات اختصاصی برای مردگان ایجاد کنند اما هنوز استقبال چندانی از آن نشده‌. سرویس Eternos.life هم با دریافت متن از افراد مبتلا به بیماری‌های لاعلاج، کلون دیجیتالی ایجاد می‌کند و امکان ارتباط خانواده شخص پس از مرگ با وی را فراهم می‌کند.

امیرحسین امام‌جمعه

امیر علاقه بسیاری به زمینه‌های مشترک زیست‌شناسی و فناوری دارد و در حوزه نگارش محتوای آموزشی و بررسی سرویس‌ها و اپلیکیشن‌ها فعال است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی