ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی

این دوربین بدون لنز، تنها با هوش مصنوعی مولد و داده‌های مکانی عکاسی می‌کند [تماشا کنید]

یک توسعه‌دهنده ساکن هلند با یک رزبری پای دوربینی ساخته که لنز ندارد، اما با کمک هوش مصنوعی مولد تصاویر بسیار واقعی تولید می‌کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۷:۳۰

یک طراح و توسعه‌دهنده ساکن آمستردام با کمک یک کامپیوتر رزبری پای و مدل هوش مصنوعی Stable Diffusion دستگاهی ساخته است که شاید تا حدی شبیه به دوربین باشد، اما بدون لنز یا سنسور عکاسی می‌کند و در‌واقع عکس‌های خود را با هوش مصنوعی می‌سازد.

دستگاهی که «بیورن کارمان» تولید کرده است، Paragraphica نام دارد و شبیه به دوربین‌های کلاسیک به‌نظر می‌رسد. البته این دوربین در بخشی که معمولاً لنز قرار می‌گیرد، چیزی ندارد و درعوض یک ستاره قرمز را آنجا گذاشته است. نمایاب این دستگاه نمایشگری است که در آن می‌توانید مشخصات تصویر مدنظر خود را تنظیم کنید. در بالای بدنه هم سه دکمه چرخشی وجود دارد که می‌توانند تنظیمات دوربین را تغییر دهند.

این دوربین برای عکاسی از داده‌هایی مثل موقعیت GPS، تاریخ، وضعیت آب‌وهوا و غیره استفاده می‌کند. این داده‌ها از طریق چندین API باز گردآوری می‌شوند. درنهایت همه این اطلاعات به‌صورت یک فرمان متنی به مدل هوش مصنوعی داده می‌شود تا تصویر به‌وجود آید.

کارمان در این پروژه از یک رزبری پای 4 استفاده کرده است و آن را درون بدنه‌ای قرار داده که خودش با چاپگر سه‌بعدی ساخته است. نمایشگر نمایاب هم یک صفحه لمسی است که می‌تواند برای کنترل ورودی‌ها استفاده شود.

سمت چپ: موقعیت واقعی، وسط: توضیحات ارائه‌شده به هوش مصنوعی، راست: تصویر خروجی

نرم‌افزار این دستگاه توسط خود کارمان نوشته شده است. او می‌گوید برای این کار از زبان پایتون و API مدل Stable Diffusion استفاده کرده و البته از ابزار Noodl کمک گرفته است تا وب‌اپ‌های موردنیاز را برای گردآوری اطلاعات ورودی تصویر توسعه دهد.

سمت چپ: موقعیت واقعی، وسط: توضیحات ارائه‌شده به هوش مصنوعی، راست: تصویر خروجی

اگرچه کارمان برنامه‌ای برای عرضه این محصول ندارد، اما می‌توانید نرم‌افزار آن را در وب‌سایت پروژه آزمایش کنید. نکته جالب‌توجه اینجاست که تصاویر خروجی شباهت بسیار زیادی به واقعیت دارند و این مسئله حتی در ویدیوی بالا هم قابل مشاهده است.

طبیعی است که چنین دوربینی نمی‌تواند از هر نقطه‌ای عکاسی کند، چون باید از آن نقطه داده‌هایی در اختیار داشته باشد، اما ایده‌ای که برای پیاده‌سازی این پروژه در نظر گرفته شده، تحسین‌برانگیز است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی