ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تولید تراشه با ChatGPT
هوش مصنوعی

محققان تنها با حرف‌زدن با ChatGPT توانستند بخشی از یک پردازنده را طراحی کنند

محققان از ChatGPT خواستند تا در فرایند طراحی و تولید بخشی از یک پردازنده به کمک آن‌ها بیاید و در این راه موفق بودند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۹:۰۰

محققان با استفاده از چت‌بات‌های هوش مصنوعی دست به انجام کاری غیرممکن زده‌اند. آن‌ها با موفقیت توانسته‌اند از ChatGPT استفاده کنند تا بدون نیاز به آگاهی از «زبان توصیف سخت‌افزار»، بخشی از یک پردازنده را طراحی، تولید و حتی آزمایش کنند.

گروهی از پژوهشگران دانشگاه ایالتی نیویورک (NYU) با استفاده از زبان انگلیسی ساده از هوش مصنوعی خواستند تا یک پردازنده را طراحی کند. محققان سپس این تراشه را تولید و آزمایش کردند و متوجه شدند که تراشه مربوطه واقعاً کار می‌کند.

البته تراشه‌ای که ChatGPT طراحی کرده است، یک پردازنده کامل نیست و اصلاً نمی‌تواند به پردازنده‌های اینتل و AMD نزدیک شود. این تراشه درواقع بخشی از یک CPU است که وظیفه ساخت معماری‌های ریزپردازنده مبتنی بر انباشتگرها را بر عهده دارد. انباشتگرها اساساً نوعی رجیستر (حافظه) هستند که نتایج محاسبات واسطه درونشان ذخیره می‌شود، ولی نقش آن‌ها در پردازنده‌ها حیاتی است.

معمولاً تیم‌های مختلفی روی تولید یک تراشه کار می‌کنند و یکی از آن‌ها مسئولیت ترجمه جزئیاتی را دارد که به زبان انگلیسی ساده درباره پردازنده دریافت می‌کند. این توضیحات به یک «زبان توصیف سخت‌افزار» (HDL) تبدیل می‌شود که هندسه، چگالی و وضعیت عمومی عناصر درون یک تراشه را نشان می‌دهد.

ChatGPT می‌تواند سرعت طراحی تراشه‌های پردازنده را افزایش دهد

حالا ChatGPT به محققان اجازه داده است تا مرحله ترجمه HDL را با سرعت زیادی پشت سر بگذارند. با توجه به اینکه دانشمندان می‌گویند استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند احتمال بروز خطا در این فرایند را کاهش دهد، متخصصان ترجمه HDL باید نگران آینده شغلی خود باشند.

بااین‌وجود، استفاده از هوش مصنوعی به این منظور ریسک‌هایی هم دارد. برای مثال، با توجه به اینکه حتی متخصصان آگاهی کاملی نسبت به کارکردهای مدل‌های زبانی بزرگ ندارند، نمی‌توانیم مطمئن باشیم که آنچه در خروجی از این ابزارها دریافت می‌کنیم، دقیقاً همان چیزی باشد که از آن‌ها خواسته‌ایم.

دکتر «هموند پیرس» از دانشگاه ایالتی نیویورک می‌گوید: «باور داریم که نتایج این مطالعه اولین HDL کامل تولیدشده با هوش مصنوعی است که برای تولید روی یک تراشه فیزیکی به کارخانه رفته. برخی مدل‌های هوش مصنوعی مثل ChatGPT از OpenAI و بارد از گوگل می‌توانند با زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف، نرم‌افزار تولید کنند، ولی کاربرد آن‌ها در طراحی سخت‌افزار هنوز به‌طور جامع مورد بررسی قرار نگرفته است. این پژوهش نشان می‌دهد که هوش مصنوعی می‌تواند برای تولید سخت‌افزار هم مفید باشد؛ به‌ویژه وقتی از آن به‌شکل مکالمه‌ای استفاده می‌شود، چون می‌توانید حرف‌های بیشتری را ردوبدل کنید تا طراحی‌ها را بی‌نقص نمایید.»

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی