یک نویسنده ایرانی و دو آمریکایی از انویدیا بابت نقض کپی رایت شکایت کردند
عبدی ناظمیان»، نویسنده ایرانی-آمریکایی به همراه دو نویسنده دیگر، از انویدیا بابت استفاده غیرقانونی از آثارشان در آموزش هوش مصنوعی شکایت کردهاند.
انویدیا با شکایت سه نویسنده مواجه شده است که ادعا میکنند این شرکت بدون مجوز، از کتابهایشان برای آموزش پلتفرم هوش مصنوعی NeMo خود استفاده کرده است. یکی از این نویسندگان «عبدی ناظمیان»، نویسنده ایرانی-آمریکایی است که کتابهای او به همراه حدود 200 هزار کتاب دیگر در آموزش NeMo برای شبیهسازی و یادگیری زبان طبیعی استفاده شده است.
به گزارش CNBC، «برایان کین»، «استوارت اونن» و عبدی ناظمیان ادعا میکنند که آثارشان در مجموعه 200 هزار کتابی است که در آموزش NeMo انویدیا برای شبیهسازی زبان طبیعی استفاده شده. درحالیکه انویدیا این مجموعه داده را در اکتبر 2023 (مهرماه) بهدلیل ادعاهای نقض کپی رایت حذف کرد، این نویسندگان استدلال میکنند که این اقدام انویدیا بهمنزله پذیرش گناهکاری است.
شکایت دستهجمعی نویسندگان از انویدیا
در این شکایت دستهجمعی که در دادگاه فدرال سانفرانسیسکو ارائه شد، نویسندگان گفتند حذف دادهها در ماه اکتبر خود نشاندهنده این است که انویدیا «اعتراف کرده» NeMo را با مجموعه دادههای دارای کپی رایت آموزش داده؛ البته فعلاً انویدیا اظهارنظری درباره این شکایت و ادعاهای نویسندگان نداشته است.
این نویسندگان بهدنبال دریافت خسارتی نامشخص برای افرادی هستند که آثارشان دارای کپی رایت بوده و از آنها برای آموزش مدل NeMo انویدیا در سه سال گذشته استفاده شده است. ازجمله آثاری که انویدیا از آنها بهره برده، میتوان به رمان «پیادهروی ارواح» نوشته کین در سال 2008، رمان «مثل یک داستان عاشقانه» اثر ناظمیان در سال 2019 و رمان «آخرین شب در خرچنگ» اثر اونن در سال 2007 اشاره کرد.
این شکایت یک مورد جدید را به لیست شکایتهای فزایندهای اضافه میکند که نویسندگان و غولهای رسانهای مانند نیویورک تایمز علیه شرکتهای هوش مصنوعی مطرح کردهاند. این موضوع حول محور هوش مصنوعی مولد است که میتواند محتوای جدید براساس متن، تصاویر و صداهای موجود ایجاد کند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.