ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نیروی کار و هوش مصنوعی
هوش مصنوعی

محققان: استفاده از هوش مصنوعی در محل کار می‌تواند باعث افزایش احساس تنهایی و بی‌خوابی شود

دانشمندان در پژوهشی تازه دریافته‌اند که اتکا به هوش مصنوعی در محل کار می‌تواند با افزایش حس تنهایی، بی‌خوابی و مصرف الکل همراه شود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۰

هوش مصنوعی صحنه بازار کار را تغییر داده و باعث اخراج بخشی از کارمندان شده است. ولی مطالعه‌ای تازه می‌گوید حتی کسانی که همچنان مشغول به کار باقی مانده‌اند هم از گزند این فناوری در امان نیستند؛ چرا که استفاده از هوش مصنوعی از نظر روانی به افراد فشار وارد کرده و آن‌ها را در شرایط ناپایدارتری قرار داده است.

به گزارش گیزمودو، دانشمندانی به رهبری پژوهشگران دانشگاه جورجیا می‌گویند در مطالعه‌ای که در آمریکا، تایوان، اندونزی و مالزی انجام شده است، افرادی که هنوز شاغل بودند اما از هوش مصنوعی استفاده می‌کردند، به‌طور مرتب با افزایش احساس تنهایی، بی‌خوابی و مصرف الکل روبه‌رو بوده‌اند. محققان مدعی‌اند که اگرچه افراد ممکن است همچنان در محل کار حضور داشته باشند، اما استفاده از این فناوری موجب حذف ارتباطات انسانی شده و حس تنهایی را در آن‌ها تشدید کرده است.

پژوهشگران برای انجام این مطالعه کارمندان را به دو گروه جداگانه تقسیم کردند. از یک گروه خواسته شد تا به مدت سه روز از هوش مصنوعی استفاده نکنند و به گروه دوم گفته شد که تا جای ممکن در کارهای خود از هوش مصنوعی کمک بگیرند. کارمندان گروه دوم در اندونزی و مالزی با افزایش حس تنهایی و بی‌خوابی مواجه شدند.

اثر استفاده از هوش مصنوعی بر افراد مختلف متفاوت است

در آزمایش تایوان که روی 166 مهندس یک شرکت زیست‌دارویی انجام شد، کارمندان گروه دوم تمایل بیشتری به استفاده از الکل پس از پایان ساعات کار پیدا کردند، ولی حس تنهایی و بی‌خوابی در آن‌ها مشابه گروه اول بود.

یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که واکنش به استفاده از هوش مصنوعی بسته به هر شرکت می‌تواند متفاوت باشد و تبعات گوناگونی را به‌همراه بیاورد. اما کسانی که از این فناوری استفاده می‌کردند، بیشتر از بقیه پذیرای کمک به همکاران خود بودند. البته این مسئله می‌تواند تحت تأثیر حس تنهایی و نیاز به تعاملات اجتماعی هم باشد.

دانشمندان تأکید می‌کنند که انسان‌ها موجوداتی اجتماعی هستند و محدودسازی تعاملات کارمندان با هوش مصنوعی می‌تواند بر زندگی آن‌ها اثر منفی بگذارد. بنابراین شرکت‌هایی که می‌خواهند از این فناوری استفاده کنند، باید مطمئن شوند که نیروهای خود را ایزوله نمی‌کنند و فرصت ارتباط با افراد را برای آن‌ها فراهم می‌سازند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی