ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مدل زبانی بزرگ کوانتومی
هوش مصنوعی

اولین مدل زبانی بزرگ کوانتومی معرفی شد؛ تحولی در آینده هوش مصنوعی

شرکتی بریتانیایی پردازش‌های کوانتومی را با مدل‌های رایج هوش مصنوعی ادغام کرده است.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۳:۳۰

شرکتی بریتانیایی اولین مدل زبانی بزرگ کوانتومی (QLLM) را معرفی کرده است. شرکت SECQAI که این QLLM را توسعه داده، ادعا می‌کند این فناوری می‌تواند آینده هوش مصنوعی را متحول کند. مهندسان این شرکت توانستند با غلبه بر موانع مختلف، مدل‌های زبان بزرگ را با رویکردهای یادگیری ماشینی کوانتومی ادغام کنند.

براساس گزارش کوانتوم اینسایدر، شرکت SECQAI اولین مدل زبانی بزرگ کوانتومی را راه‌اندازی کرده است؛ به‌عبارت‌دیگر این شرکت پردازش‌های کوانتومی را با مدل‌های رایج هوش مصنوعی ادغام کرده است تا کارایی و حل مسئله آنها را بهبود ببخشد.

«راهول تیاگی» (Rahul Tyagi)، مدیرعامل و مؤسس SECQAI، می‌گوید: «با راه‌اندازی اولین LLM کوانتومی در جهان، ما وارد عصر جدیدی می‌شویم که در آن هوش مصنوعی می‌تواند از مکانیک کوانتومی برای بهبود نتایج استفاده کند.»

راه‌اندازی اولین مدل زبانی بزرگ کوانتومی

فناوری جدید SECQAI فوریه 2025 وارد فاز بتای خصوصی خواهد شد که نقطه عطف مهمی در یادگیری ماشینی کوانتومی خواهد بود. SECQAI می‌گوید محققان سیستمی ایجاد کرده‌اند که می‌تواند کامپیوتر کوانتومی را شبیه‌‎سازی و از یادگیری مبتنی‌بر گرادیان پشتیبانی کند. این سیستم نیز با مدل‌های زبانی بزرگ فعلی ادغام شده است.

مدل زبانی بزرگ کوانتومی

سیستم کوانتومی این شرکت کاربردهای گسترده‌ای دارد: از آن می‌توان در طراحی نیمه‌رساناها و ترانزیستورهای بسیار کوچک، شناسایی الگوهای پنهان در استانداردهای رمزنگاری موجود، توسعه ساختارهای مواد جدید و کشف داروهای تازه استفاده کرد.

به‌بیان‌دقیق‌تر QLLM می‌تواند شبیه‌سازی‌های پیچیده را برای بهینه‌سازی طرح‌های نیمه‌رساناها انجام دهد. همچنین الگوهای پنهان در رمزنگاری را کشف می‌کند و پروتکل‌های امنیتی را ارتقا می‌دهد. QLLM می‌تواند با مدل‌سازی فعل‌وانفعالات مولکولی نیز به طراحی داروهای جدید کمک کند.

محدودیت‌هایی نیز وجود دارد؛ برای مثال همه سازمان‌ها نمی‌توانند زیرساخت‌های کوانتومی لازم را داشته باشند و این مدل ممکن است به مقادیر زیادی داده برای عملکرد بهینه نیاز داشته باشد.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی